Skip to main content

Γιατί έχει τόσο μεγάλη απήχηση ο Ντάνος του Survivor;

Τα χαρακτηριστικά του Σκιαθίτη παίχτη που τον έκαναν να ξεχωρίζει και τα «περίεργα» τρομοκρατικά χτυπήματα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βορειοηπειρωτικού Τύπου, αφαιρείται η ελληνική ιθαγένεια από δήμαρχο της Β. Ηπείρου, η οποία του είχε δοθεί λόγω ελληνικής καταγωγής, αλλά όπως καταγγέλλουν Έλληνες της Αλβανίας, έχει μεταβληθεί σε γενίτσαρο. Αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ για επιβεβαίωση της είδησης.

Καιρός είναι να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα. Όχι μόνο στην Β. Ήπειρο, αλλά κυρίως με τουρκόφρονες που μετανάστευσαν από την Θράκη στην Τουρκία διατηρώντας την ελληνική υπηκοότητα. Έρχονται με πούλμαν για συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες προς υποστήριξη των υποψηφίων τουρκοπρακτόρων, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα, και κάνοντας καταφανή προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας. Να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Μένουμε στην Αλβανία και σε παραπλανημένους -αυτήν την φορά- Έλληνες ψηφοφόρους. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ήδη στην Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδας έχει ξεκινήσει η "στρατολόγηση" (μίσθωση είναι το πιο ορθό) ψηφοφόρων ελληνικής καταγωγής, ειδικά απ’ την εκλογική περιφέρεια Αυλώνας.

Πρόκειται για δράση που γίνεται από ανθρώπους που έχουν αποσταλεί απ’ το Σοσιαλιστικό Κόμμα στα Τίρανα και τελούν υπό την άμεση επίβλεψη και οδηγία του γραφείου του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Προφανώς είναι εφοδιασμένοι με πακτωλό χρημάτων όχι μόνο για το κόστος μεταφοράς, αλλά κυρίως για την εξαγορά της ψήφου. Ο Έντι Ράμα είναι ενδιαφερόμενος για να υπάρξει "ρεύμα στήριξης" στην περιοχή του Βούρκου, των Ριζών και της Χιμάρας.

Μεγάλη, λένε, η θεαματικότητα στο Survivor, που ξεπερνά και το 70%, με τους τηλεθεατές καθηλωμένους στη μάχη των Μαχητών εναντίον των Διάσημων. Σιγά τα λάχανα. Κάντε ένα survivor με αντίπαλους Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς, κι εκεί να δείτε τηλεθέαση. Και την άλλη χροιά, μια ομάδα με οπαδούς της Ζωής εναντίον οπαδών του Τσίπρα.

Γιατί γίνεται τόσος λόγος για τον Ντάνο του survivor; Γιατί παλεύει και δεν εγκαταλείπει τον αγώνα. Γιατί είναι ο μη "διάσημος", ο καθημερινός Έλληνας που αρνείται να υποταχτεί και βλέπει κατάματα τους "διάσημους", υποτάσσοντάς τους στην αποφασιστικότητά του. Γιατί με τη σνομπαρία τους οι δήθεν διάσημοι πανελίστες και αποτυχημένοι ποδοσφαιριστές -παρά τις αρχικές προβλέψεις-, έδειξαν μικρότητα απέναντί του.

Και, ίσως, γιατί πολλοί θα θέλαμε να έχουμε τον δυναμισμό του Σκιαθίτη, αλλά δεν τον έχουμε. Στην πραγματικότητα όμως, δεν υπάρχει Ντάνος. Υπάρχει ένας αφανής Έλληνας, που του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την ψυχή που κρύβει μέσα του, και που οι σημερινές συνθήκες την έχουν καταπνίξει.

Πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα συμβαίνουν τελευταία στη Βρετανία. Τυχαία είναι όλα; Μήπως έχουν σχέση με το Brexit; Μήπως γίνεται προσπάθεια αποδυνάμωσης της Μέι, η οποία πράγματι έχασε έδαφος; Μήπως θέλουν γενικά αποδυνάμωση της Βρετανίας, που την ετοιμάζει ο Τραμπ για γκαουλάιτερ στη θέση της Γερμανίας [χρυσός κανόνας στην δημοσιογραφία: όποιος δεν ψάχνει πίσω από την είδηση, αλλάζει επάγγελμα - καλύτερα καχύποπτος, παρά ευκολόπιστος].

Ίσως να μη είναι σαμποτάζ, οι συνεχείς τροφικές δηλητηριάσεις σε τουρκικά στρατόπεδα, αν είναι αληθινή η είδηση ότι η εταιρεία που ανέλαβε την τροφοδότηση του στρατού, είναι ανηψιού του Ταγίπ Ερντογάν.