Skip to main content

«Γιατί δεν ψήφισα τα 10 άρθρα»

Καταψήφισα γιατί δεν μπορούσα να ξεπεράσω τις ενστάσεις μου για τη δημόσια περιουσία, τόνισε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου.

Εξηγήσεις γιατί καταψήφισε 10 άρθρα του εφαρμοστικού νόμου έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου.

«Καταψήφισα γιατί δεν μπορούσα να ξεπεράσω τις ενστάσεις μου για τη δημόσια περιουσία», δήλωσε η κ. Αράπογλου και συμπλήρωσε: «Η δημόσια περιουσία ενδέχεται να υποστεί ανήκεστο βλάβη. Ελπίζω πως όχι αλλά το φοβάμαι».

Χαρακτήρισε σημαντικό βήμα την δέσμευση του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών ότι τα νερά και η ενέργεια θα ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις, αν και υποστήριξε πως δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι σώθηκε η ΕΥΑΘ.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξηγήσουμε σε τι εκβιασμό βρεθήκαμε», τόνισε η βουλευτής.

«Με την ψήφο μας επιβαρύνουμε τη θέση μας και διαλύουμε την πολιτική μας προοπτική» υπογράμμισε.

Παράλληλα, απέφυγε να εκφράσει την άποψή της αν το μνημόνιο ΙΙ θα πρέπει να ψηφιστεί με 180 ψήφους. «Κατ' αρχήν δεν γνωρίζω το περιεχόμενο. Δεύτερον κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να θα μεσολαβήσει» είπε η κ. Αράπογλου, η οποία στο σχόλιο ότι μπορεί να προκύψουν εκλογές, απάντησε «ίσως».