Skip to main content

Γιανούκοβιτς-Τιμοσένκο στον δεύτερο γύρο

Σύμφωνα με τα exit polls, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία Βίκτορ Γιανούκοβιτς συγκέντρωσε 32% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την πρω
O ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία Βίκτορ Γιανούκοβιτς συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και θα αντιμετωπίσει την πρωθυπουργό Γιούλια Τιμόσενκο στο δεύτερο γύρο στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δύο exit polls.

Ο Γιανούκοβιτς συγκεντρώνει ποσοστό 32% και η αντίπαλός του 27%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ιδρύματος Δημοκρατικών Πρωτοβουλιών.
Ενώ στη δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρίας Gfk-Ukraine, οι δύο αντίπαλοι συγκεντρώνουν 35% και 26% αντίστοιχα. Στο μεταξύ, σύμμαχος του Γιανούκοβιτς επισημαίνει πως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θα είναι σίγουρα ο νικητής.

«Οι πιθανότητες να νικήσει ο Γιανούκοβιτς είναι 100%, ενώ η Τιμόσενκο δεν έχει καμιά πιθανότητα», τόνισε ο Μίκολα Αζάροφ, πρώην υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και σύμμαχος της Τιμόσενκο Ολεκσάντερ Τουρσίνοφ επεσήμανε πως "παρά τη μικρή ήττα του αντιπάλου μας, επόμενη πρόεδρος θα είναι η Γιούλια Τιμόσενκο".