Skip to main content

Γιαννούλης: Εκτός voucher για τα ΚΔΑΠ 15.781 παιδιά στη Θεσσαλονίκη

«Ένα στα τρία παιδιά, σύνολο 84.189, δεν πήραν voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αιχμές στην κυβέρνηση εκτοξεύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης καθώς ένα στα τρία παιδιά, σύνολο 84.189, δεν πήραν voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρότι είχαν πλήρη φάκελο, όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος οικογενειακής εναρμόνισης που ανακοινώθηκαν από την ΕΕΤΑΑ.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Θεσσαλονίκη εκτός προγράμματος θα μείνουν 15.781 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών», αναφέρει ο κ. Γιαννούλης.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Γιαννούλης με τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών ΚΔΑΠ, Κώστα Κατσανούλη και Γιώργο Κοντό, επισημάνθηκε πως φέτος είναι η χειρότερη χρονιά, καθώς έχουν μείνει εκτός προγράμματος παιδιά, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας, «ακυρώνοντας το πνεύμα και του ουσία του προγράμματος», όπως τονίζει.

«Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του σχετικού κονδυλίου προκειμένου να μην αποκλειστούν τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τα ΚΔΑΠ και παράλληλα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτά», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.