Skip to main content

Τις παραιτήσεις των μελών του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητά ο Πολάκης

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί παραίτηση του ΔΣ του Κέντρου να νομοθετήσει σχετικά.

Την παραίτηση των μελών Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΣ για ακύρωση του διαγωνισμού των 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών από τις ΜΕΘ.

Τώρα ο αναπληρωτής υπουργός ζητώντας την παραίτηση των μελών του ΔΣ και την επανατοποθέτηση από το υπουργείο νέων μελών προαναγγέλλει μέσω της ανάρτησής του, κάθαρση και αναδιοργάνωση του Οργανισμού.

"Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε", τόνισε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ και κάλεσε τον Π. Πολάκη να βρει άλλη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο οι λόγοι που τους ζητούνται οι παραιτήσεις τους είναι αβάσιμοι ενώ τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Δήλωσε μάλιστα ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο έπρεπε να αναρτήσουν τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και παρανόμως ο κ Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους.

Ο κ Γιαννόπουλος ανέφερε ότι είναι χαρακτηριστικό πως οι 72 θέσεις έγιναν 56 ενστάσεις, ενώ το 2012 οι αντίστοιχες ενστάσεις ήταν μόλις 10.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόσθεσε ότι δεν είναι υπαιτιότητα του οργανισμού η καθυστέρηση στη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, είναι υπαιτιότητα των υπουργών. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να ζητά να παρανομήσουμε, είπε χαρακτηριστικά ο κ Γιαννόπουλος.