Skip to main content

Γιάννης Μπουτάρης: Με βρίζουν ακόμα και για τον ΟΑΣΘ

Ειδική συνεδρίαση για τον ΟΑΣΘ στο δημοτικό συμβούλιο -Ακόμα και για τον ΟΑΣΘ τον δήμαρχο βρίζουν, ο κόσμος δεν εξυπηρετείται, τόνισε ο Μπουτάρης.

Τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για την κατάσταση του ΟΑΣΘ και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται να προτείνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης,  συμφωνώντας με την πρόταση που είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο επικεφαλής των Εντάξει Σταύρο Καλαφάτης και στο αίτημα που είχε υποβάλει με επιστολή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το ζήτημα έχει θέσει ήδη στη διοίκηση του Οργανισμού και η πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα, η οποία συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ.  

«Θα πρέπει να συζητήσουμε για το σήμερα του Οργανισμού, τι γίνεται με τη διαδικασία εκκαθάρισης αλλά και το επόμενο βήματα. Πρέπει να συζητήσουμε για την κατάσταση. Πρέπει να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο τόσο ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, Σάββας Παναγιωτίδης», σημείωσε ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε, «ακόμα και για τον ΟΑΣΘ τον δήμαρχο βρίζουν. Ο κόσμος δεν εξυπηρετείται». «Με παίρνουν τηλέφωνο ακόμα και στο σπίτι και με βρίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «αυτή η διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι διοίκηση για την εκκαθάριση. Εκείνο που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο ΟΑΣΘ θα γίνει κρατική εταιρεία του δημοσίου. Πότε θα γίνει αυτό; Θα παραγγελθούν 2000 λεωφορεία, ποιος θα τα πληρώσει, είμαστε κυριολεκτικά στο άγνωστο».

Όπως τόνισε, «εάν δεις τον κόσμο που περιμένει στις ουρές και τη συχνότητα που περνούν τα λεωφορεία είναι λιγότερα από τα 450 που αναφέρονται σε δημοσιεύματα».

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Γούλα, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΣΘ, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έθεσε για δεύτερη φορά το θέμα της ανάγκης ενημέρωσης το συντομότερο δυνατόν για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, παρουσία όλων των φορέων που πρέπει να έχουν λόγο στο σχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών, όπως η Περιφέρεια, οι Δήμοι κ.ά.