Skip to main content

Γιάννενα: Σε σχολείο μετατρέπεται το πρώην νοσοκομείο Χατζηκώστα

Την έκταση παραχώρησαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών ενω υπεγράφη η σύμβαση για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο.
Σε σχολικό συγκρότημα θα μετατραπεί το πρώην νοσοκομείο "Χατζηκώστα", στο κέντρο των Ιωαννίνων. Την έκταση διεκδικούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και της παραχωρήθηκε χθες με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας& Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Έχουμε πλέον τις δύο από τις τρεις εκτάσεις που ζητήσαμε γιατις ανάγκες της παιδείας στον παλιό ιστό της πόλης. Μετάτην παραχώρηση, ιδιοκτήτης της έκτασης και των δύο αυτών κτιρίων, σεόποια κατάσταση και αν βρίσκονται, είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Οπότε απρόσκοπτα προχωρούμε στον επόμενο σχεδιασμό για την ανέγερση των κτιρίων», δήλωσε ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης.
 
Επιπλέον, ο νομάρχης ανακοίνωσε την εκπόνηση του έργου αλλαγής του τρόπου άρδευσης στο κάμπο της Κόνιτσας συνολικής έκτασης 14.159 στρεμμάτων. «Είναι μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από τη Νομαρχιακή Αρχή καιήταν το πρώτο έργο που προτείναμε στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»επί υπουργίας ακόμη του κ. Αλέξανδρου Κοντού. Σήμερα, μετά τηνεπικαιροποίηση των τιμών, είμαστε στηνευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξή του, με προϋπολογισμό16.345.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 15, 7 εκ. ευρώ αφορούν το βασικόέργο. Πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά έργα, ειδικά για την Κόνιτσα.Θεωρώ ότι ένα πάγιο αίτημα της περιοχής πήρε πλέον το δρόμο τηςκατασκευής του και έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την γεωργία της»,τόνισε μεταξύ άλλων ο νομάρχης.

«Επίσης υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του Πανηπειρωτικού ΚλειστούΓυμναστηρίου και έτσι ξεκινά πλέον η κατασκευή του.  Ακολούθησε ο έλεγχος όλων τωνδικαιολογητικών από το Ελεγκτικό Συνέδριο και με την ολοκλήρωσή τουειδοποιήθηκε η ανάδοχος εταιρία, η οποία χθες με εκπρόσωπό της υπέγραψετη σύμβαση και έτσι ξεκινάμε το έργο» τονισε.