Skip to main content

Γιαννάκης: Να δημιουργήσουμε χρονιά που θα είναι η αρχή του μέλλοντος

Ο προπονητής του «Αυτοκράτορα» υπογράμμισε πως οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν τη δουλειά, ώστε να βελτιώνονται καθημερινά

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για το πάθος που έδειξαν νικώντας την ΑΕΚ αλλά και στον κόσμο του Άρη έδωσε στη συνέντευξη Τύπου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπογραμμίζοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» θα συνεχίσουν τη δουλειά, ώστε να βελτιώνονται καθημερινά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Αυτοκράτορα»:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, ξεκινήσαμε πολύ νευρικά. Παρότι είχαμε ευκαιρίες να ελέγξουμε το παιχνίδι, κάναμε πολύ εύκολα λάθη και στον τρόπο που λειτουργούσαμε αμυντικά και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου δεχθήκαμε κάποια πολύ εύκολα λέι απ, χωρίς να σταματήσουμε σε κάποιες εύκολες φάσεις τον αντίπαλο γκαρντ. Ξέραμε ότι παίζαμε με μία ομάδα με ποιοτικούς παίκτες και ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα στο επιθετικό ριμπάουντ, που τρέχει στο παιχνίδι. Σε αυτούς τους δύο τομείς, καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς. Ήμασταν καλοί στο αμυντικό και στο επιθετικό ριμπάουντ, το οποίο μας βοήθησε όταν ήμασταν νευρικοί, να παραμείνουμε σε κοντινή απόσταση στο σκορ. Όταν περάσαμε μπροστά, ήμασταν εμείς πλέον αυτοί που οδηγούσαμε το παιχνίδι και το ότι η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο σουτ, οφείλεται κυρίως σε δική μας νευρικότητα και όχι σε πραγματική πίεση από τον αντίπαλο. Δεχθήκαμε νωρίτερα ένα τρίποντο στο οποίο είχαμε ζητήσει αλλαγές στα μαρκαρίσματα, τις οποίες τελικά δεν κάναμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε τα ποσοστά μας και έτσι μειώσαμε τα ποσοστά της ΑΕΚ, κερδίζοντας τελικά ένα παιχνίδι δύσκολο στο οποίο αξίζαμε τη νίκη.

Χρειαζόμαστε δουλειά, λέω στα παιδιά να μη βιάζονται, να μην είναι ανυπόμονοι, τα παιχνίδια πρέπει να τα βλέπουμε από δύο πλευρές. Η μία είναι να κερδίσουμε και η άλλη να διαβάσουμε καλύτερα κάποια πράγματα, ώστε να τα κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες θέλουν πολύ να κερδίσουν, δείχνουν πάθος, σήμερα (14/10) ήταν άλλο ένα ματς που βγάλαμε ενέργεια και πάθος και τους δίνω συγχαρητήρια, όπως επίσης και στον κόσμο ο οποίος «έσπρωξε» την ομάδα και θα του ζητήσω να έρθει ακόμα πιο κοντά και να στηρίξει με τα εισιτήρια διαρκείας, γιατί έχουμε ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί. Έχουμε περιθώρια αλλά και προσόντα για να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή χρονιά, την οποία θα θυμόμαστε ως αρχή του μέλλοντός μας».

Για την απόδοση του Αθηναίου στο δεύτερο μέρος: «Τον Γιάννη τον γνωρίζουμε και τον φέραμε για να μας δώσει την ποιότητά του. Όσο θα ηρεμεί και θα βλέπει με καθαρότερο μυαλό τον αντίπαλο, αλλά και τις ικανότητες που έχει, θα μας δίνει λύσεις και στα δύο μέρη του γηπέδου. Αυτός, όπως και τ' άλλα παιδιά, ανυπομονούν να γίνουμε γρήγορα καλοί, αλλά χρειάζεται πάρα πολλές ώρες, ώστε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, να αντιληφθούμε πως θα είμαστε αποτελεσματικοί και να μπορούμε αυτό να το διαχειριζόμαστε υπό πίεση και του κόσμου που είναι απαιτητικός, αλλά και του αντιπάλου. Δουλειά, καλή νίκη, δουλειά».

Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας: «Με ενδιαφέρει να έχουμε ταχύτητα στο παιχνίδι μας και να προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έχουμε στοχεύσει. Δεν με απασχολεί αν θα μείνει η μπάλα στα χέρια μας στα 24''. Με απασχολεί να έχουμε κίνηση και να μην παίζουμε βιαστικά, ώστε να μην δίνουμε ευκαιρία για εύκολο καλάθι. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εμπιστοσύνη».

Για την ήττα από τον Κόροιβο: «Δεν μπήκαμε στο γήπεδο. Νωθροί και χωρίς πάθος, θα έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί. Ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς, αφού στα δύο επόμενα δύσκολα παιχνίδια η ομάδα έδειξε πως μπορεί να κάνει πράγματα».

Για την κρίση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Πιστεύω πολύ στις Εθνικές Ομάδες, θεωρώ ότι είναι προβολή για το παγκόσμιο μπάσκετ, πρέπει να βρεθεί λύση για όλους μας. Είναι πολύ καλό να παίζουν οι παίκτες στην Εθνική, γιατί αναδεικνύονται, αλλά είναι δεδομένο ότι θέλουν και ξεκούραση, δεν είναι άδικο που το ζητάνε οι παίκτες».

Για το κομμάτι της δημιουργίας στην επίθεση: «Έχουμε παιδιά που δημιουργούνε στην επίθεση, απλά πρέπει πρώτα για να γνωριστούμε καλύτερα και να μάθουμε τι σημαίνει να παίζεις αποτελεσματικό μπάσκετ. Θα δουλέψουμε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να είμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Τα παιδιά έκαναν καλή νίκη, συγχαρητήρια».

Από τη μεριά του, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στάθηκε στην αποτελεσματικότητα του Άρη στο επιθετικό ριμπάουντ και στα λάθη της ομάδας του στον επιθετικό τομέα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της «Ένωσης»:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μία δύσκολη έδρα, πολύ νωρίς στη σεζόν. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι με δυνατές άμυνες, μας στοίχισαν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρε ο Άρης και τα πολλά λάθη που κάναμε στην επίθεση».

Για την απόδοση του Λαρεντζάκη: «Είναι ένας παίκτης που έχει πάντα κίνητρο, προσπαθεί να κερδίζει σε άμυνα κι επίθεση. Μας έδινε πολλά πράγματα στην άμυνα και θεώρησα πως μπορούσα να παίξω με τρεις δημιουργούς συγχρόνως και γι' αυτό τον κράτησα αρκετά μέσα στο παιχνίδι».

Για την τελευταία επίθεση της ΑΕΚ: «Δεν είχα τάιμ άουτ, ο Γκριν είναι ένας πάρα πολύ έμπειρος παίκτης, έπαιζε καλά, ήθελα να πάρει την μπάλα αυτός και να δημιουργήσει. Βγήκε ένα σουτ, το οποίο δεν το βάλαμε».

Για την απόδοση της ΑΕΚ στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους: «Είπα στους παίκτες μου ότι ο Άρης θα μπει πάρα πολύ δυνατά στο παιχνίδι, θα πιέσει και πως θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην κάνουμε λάθη. Δεν το καταφέραμε».