Skip to main content

Γιαννάκης: Υποστηρίξτε τους παίκτες που φορούν τη φανέλα του Άρη

O προπονητής του «Αυτοκράτορα» συνεχάρη τους παίκτες για την εμφάνισή τους υπογραμμίζοντας πως η ομάδα του ωριμάζει με αυτά τα παιχνίδια

Τα εύσημα στους παίκτες του Άρη για τη σημερινή τους νίκη απέναντι στην Αβελίνο απένειμε ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζητώντας από τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων»:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Αυτοκράτορα»:

«Πιστεύω ότι ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Είχαμε πολλή πίεση, γιατί στα τελευταία πέντε ματς δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Όπως έχω ξαναπεί, το πρόγραμμα ως τώρα ήταν δύσκολο και με πολλά ταξίδια, είχαμε και κάποιους τραυματισμούς. Έτσι, δεν είχαμε το χρόνο για να προοδεύσουμε όπως θα θέλαμε. Η ομάδα μας συμπλήρωσε το ρόστερ της τρεις μέρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου, γιατί παιχνίδι με παιχνίδι παίζουμε πιο έντονα και προσπαθούμε να έχουμε πιο καθαρό μυαλό. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ήμασταν πίσω με επτά πόντους στα 35 λεπτά, αλλά δε χάσαμε τη συγκέντρωση και την πειθαρχία μας. Όταν κουράστηκε ο Χαμαντί Εντιαγέ, μας έδωσε κάποια εύκολα καλάθια. Του δώσαμε την ευκαιρία να μπλοκάρει κάποια σουτ και να σκοράρει πολλούς πόντους με καρφώματα. Αυτό κράτησε την Αβελίνο κοντά στο σκορ, αλλά σε ένα παιχνίδι χτίζεις την επίθεση και την άμυνα και η ομάδα μου το κατάφερε καλά, γι' αυτό και κέρδισε το παιχνίδι. Συγχαρητήρια και πάλι στους παίκτες μου, γιατί με αυτά τα παιχνίδια, η ομάδα μου ωριμάζει».

Για το αν έδωσε εντολή για φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα, είπε: «Εγώ δε θέλω να χάσω. Άρα, θα προσπαθήσω να ξοδέψω το φάουλ που έχω να κάνω, μετά θα παίξω άμυνα, αν έχω τη δυνατότητα να κάνω φάουλ με καθαρό μυαλό, θα το κάνω. Αλλά, δεν θα κάνω φάουλ με πανικό, ψάχνοντας γι' αυτό. Πρέπει να σκέφτεσαι πάρα πολλά πριν γίνει το ματς και κατά τη διάρκεια τους ματς αλλάζουν όλα. Τα ματς θέλω να μην τα χάσω σε δέκα δευτερόλεπτα. Δεν ρισκάρω δέκα δευτερόλεπτα, προτιμώ να παίξω πέντε λεπτά. Άρα, εμείς είχαμε πει να κάνουμε φάουλ, γιατί είχαμε ένα φάουλ να δώσουμε, κι αν μπορούμε να κάνουμε κι άλλο φάουλ για να πάνε στις βολές, αλλά χωρίς πανικό, ήρεμα. Και να μας ισοφαρίσουν, μπορούμε να έχουμε κατοχή, έχουμε τάιμ άουτ, το είπα στα παιδιά. Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει 40 λεπτά για 10 δευτερόλεπτα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Εγώ είμαι αυτός που θα τους μαλώσω, θα τους πιέσω και θα κάνουμε με το βίντεο όσο μπορούμε καλύτερη δουλειά, για να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και στα δύο μέρη του γηπέδου. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, να υποστηρίζει όλα τα παιδιά που φοράνε τη φανέλα μας. Παλεύουνε, δουλεύουνε, μέσα από λάθη, εγώ τα αγαπάω τα λάθη, και το κάνω γιατί έτσι βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Τους αγαπάω όλους, άσχετα αν κάποια στιγμή τους μαλώσω, αλλά αυτό θα γίνει κατ' ιδίαν. Σήμερα παίξαμε με πολλή ένταση, σε ένα δύσκολο και πιεστικό ματς και θέλω να χαρίσουν τη νίκη στον κόσμο. Δουλεύουμε πολύ».

Για το σκοράρισμα της ομάδας, σχολίασε: «Όταν σκοράρεις εύκολα, σταματάς να σκέφτεσαι και να είσαι έξυπνος, κι εμείς θέλουμε να κάνουμε μία ομάδα που πρώτα θα παίζει έξυπνα και μετά γρήγορα. Προσπαθώ να πω στα παιδιά ότι είναι μεγάλη υπόθεση να διαβάζουν το γήπεδο με μία ταχύτητα και σιγά - σιγά, να βελτιώνουμε αυτή την ταχύτητα. Να μάθουν να διαβάζουν τους συμπαίκτες τους, να παίζουν πιο δυνατά, πιο γρήγορα, αυτό είναι δεδομένο ότι το θέλουμε. Θα κάνουμε τα πάντα να φτάσουμε την ομάδα να παίξει το μπάσκετ που θα χαίρονται και τα παιδιά και οι φίλαθλοι και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αλλά πρέπει να φτιάξουμε πνευματικά και αγωνιστικά την ομάδα».