Skip to main content

Γιαννάκης: Η ομάδα έχει προσόντα αλλά χρειάζεται χρόνο

Ο «Δράκος» στάθηκε στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού κόντρα στην Τόφας υπογραμμίζοντας πως πιστεύει σε αυτούς

Την πεποίθησή του πως ο Άρης χρειάζεται πίστωση χρόνου καθώς είναι μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα εξέφρασε μετά την ήττα των «κιτρινόμαυρων» από την Τόφας Μπούρσα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης υπογραμμίζοντας πως πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών του ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί στην αντίδραση που έβγαλαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά ο «Δράκος» επεσήμανε πως «δεν μπήκαμε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ήρθαμε εδώ μετά από δυνατές προπονήσεις. Δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο αλλά σιγά-σιγά στο δεύτερο μέρος μπορέσαμε να βγάλουμε πράγματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν στο μέλλον να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Τα περισσότερα παιδιά που έχουν έρθει, δεν έχουν εμπειρία από τον τρόπο που παίζονται αυτοί οι αγώνες. Παρότι κάποιοι έχουν παιχνίδια στο πρωτάθλημα τους με καλή παρουσία. Δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις δυσκολίες που θα δημιουργηθούν σε ένα φιλικό που αντιμετωπίζεις τον γηπεδούχο και θέλει να 'εκβιάσει΄το παιχνίδι και να το κάνει υπέρ του με οποιονδήποτε τρόπο».

Για την εμφάνιση του Άρη στο δεύτερο μέρος υπογράμμισε: «Νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο προσαρμοστήκαμε καλύτερα και αυτός ήταν ο λόγος που λεπτό με το λεπτό ήμασταν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Χρειαζόμαστε χρόνο. Η ομάδα έχει προσόντα, φαίνεται αυτό κι από τις συνεργασίες. Τα παιδιά απλά χρειάζονται περισσότερο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη ηρεμία στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αυτό δεν το καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν λιγάκι νωθροί και λιγάκι αγχώδεις. Όλο αυτό δημιούργησε λάθη και κακές επιλογές».

Σε ερώτηση αν παίζει ρόλο η κούραση ο προπονητής του Άρη απάντησε: «Φυσικά παίζει ρόλο, γιατί όταν κάποιος είναι κουρασμένος πολλές φορές έχει θέμα και στην αρχή του παιχνιδιού. Όταν ηρεμήσει το μυαλό του και καταλάβει πιο καθαρά τι ήρθαμε να κάνουμε στα φιλικά. Ότι δηλαδή δεν είναι αυτοσκοπός ένα καλάθι αλλά μια εκβιαστική άμυνα. Αυτοσκοπός είναι να δεις πως λειτουργούν οι συμπαίκτες σου, υπάρχουν αρκετοί νέοι παίκτες στην ομάδα και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Από τη στιγμή που έχουμε καλά διαστήματα αυτό δείχνει ότι τα περιθώρια μας είναι μεγάλα».