Skip to main content

Γιάνκοβιτς: Το μακρινό σουτ και η άμυνα θα παίξουν μεγάλο ρόλο

"Θα δώσουμε τη μάχη μας και ο καθένας προσωπικά και ομαδικά και φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε την σειρά", δήλωσε ο φόργουορντ του Άρη

Για την... πείνα του ώστε να δείξει τον καλύτερό του εαυτό στις αναμετρήσεις του Άρη για την προημιτελική φάση των play-off της Stoiximan.gr Basket League εναντίον του ΠΑΟΚ μίλησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Αναλυτικα τα όσα δήλωσε ο φόργουορντ των ''κιτρινόμαυρων'':

''Δεν παίζει ρόλο τι γίνεται στην κανονική διάρκεια. Τα πλέι οφ είναι αυτά που ορίζουν ποιος καταλήγει σε ποια θέση. Θα δώσουμε τη μάχη μας και ο καθένας προσωπικά και ομαδικά και φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε την σειρά".

Ρωτήθηκε αν αυτή η σειρά καθορίσει την επιτυχία ή την αποτυχία της φετινής χρονιάς και απάντησε πως "δεν νομίζω κάτι τέτοιο. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μπορεί να κρίνει αν μια χρονιά πάει καλά ή όχι. Ο Άρης με όλα αυτά που έχουν γίνει φέτος έχει κάνει μια αξιοπρεπέστατη πορείας. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα τα βάλουμε κάτω στο τέλος της χρονιάς, τότε θα ξέρουμε αν είναι αποτυχημένη ή πετυχημένη η χρονιά μας. Νομίζω ότι το πιο βασικό είναι να δίνει μάχη και να τα δίνει όλα και ατομικά ο καθένας και ομαδικά".

Σε ερώτηση για το τι παιχνίδια περιμένει, ο Γιάνκοβιτς απάντησε: "Περιμένω μάχη σώμα με σώμα, αρκετά τακτικό παιχνίδι και πιστεύω ότι το μακρινό σουτ θα κρίνει αρκετά πράγματα, το πόσο καλή άμυνα θα παίξει η κάθε ομάδα, θα παίξει μεγάλο ρόλο".

Έχει ζήσει τέτοιας σημασίας ντέρμπι που έκριναν τίτλους τα προηγούμενα χρόνια και ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνει κάθε παίκτης για την καλύτερη προετοιμασία του: "Το κάθε παιχνίδι στα play-off είναι ξεχωριστό. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να είσαι κάκιστος και να βάλεις ένα καλάθι και να κρίνει όλη τη σειρά, όλη τη χρονιά. Εδώ κρίνονται όλα".

Ρωτήθηκε πως νιώθει ο ίδιος και απάντησε: "Ο Βλάντο είναι καλά. Με τα πολλά σκαμπανεβάσματα που έχει αυτή η χρονιά, έχω μαζέψει εμπειρίες. Είμαι πεινασμένος, θέλω να παίξω όσο καλύτερα γίνεται, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αυτό θα κάνω".

Σε ερώτηση αν όλα αυτά αποτελούν την προσωπική εξιλέωσή του κυρίως προς τον εαυτό του τόνισε: "Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εξιλέωσης ή απάντησης ή απόδειξης. Εγώ θέλω να παίζω καλά για τον εαυτό μου και την ομάδα μου και αυτά μου φτάνουν. Αν δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, είμαι καλυμμένος. Θέλω όμως να είμαι όσο καλύτερα γίνεται".