Skip to main content

Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» εντόπισε το απόγευμα η Αστυνομία σε ισόγειο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία στον Καρέα. Σε ανακοινώσεις σχετικά με τα ευρήματα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.
Γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» εντόπισε το απόγευμα η Αστυνομία σε ισόγειο χώρο στάθμευσης σε πολυκατοικία επί της οδού Β. Αντωνιάδου 54 στον Καρέα, ο οποίος είχε νοικιασθεί από τον Νοέμβριο του 2007 στο όνομα «Δημοσθένης Μανδαλώζης».

Στο όνομα αυτό, όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είχε εκδοθεί πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Γουρνά, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Στον προαναφερόμενο χώρο στάθμευσης βρέθηκαν μέχρι τώρα περίπου 180 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν:

- Τρεις φιάλες υγραερίου, χωρητικότητας 20 λίτρων έκαστη, οι οποίες ήταν μισογεμάτες με εκρηκτική ύλη ANFO .

- Τέσσερα μεταλλικά δοχεία αποθήκευσης ελαιόλαδου, χωρητικότητας 75 λίτρων έκαστο, εκ των οποίων τα δύο (2) γεμάτα εκρηκτική ύλη ANFO .

- Μία πλαστική σακούλα απορριμμάτων χρώματος πράσινο η οποία περιείχε 15 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO .

- Τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες έφεραν διπλές πινακίδες κυκλοφορίας.

- Πέντε μπαγκαζιέρες μοτοσικλέτας, εντός των οποίων, μεταξύ των άλλων ευρημάτων, υπήρχαν αρκετές πινακίδες κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του παραπάνω χώρου ενώ υπενθύμισε τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, τα οποία αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφυγέτων.

Επίσης, με το όνομα Παρασκευοπούλου Βασιλική, είχε νοικιασθεί το σπίτι που διέμενε ο Νικόλαος Μαζιώτης με την Παναγιώτα Ρούπα, στα Καλύβια.