Skip to main content

Για τρίτη χρονιά στη TTR της Ρουμανίας η ΔΕΘ

Την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR θα οργανώσει φέτος από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου η ΔΕΘ-Helexpo, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση του ΕΟΤ.

Την ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας TTR θα οργανώσει φέτος από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου η ΔΕΘ-Helexpo, αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση του ΕΟΤ.

Είναι η τρίτη συνεχής συμμετοχή του εθνικού εκθεσιακού φορέα στην TTR, μέσω της οποίας θα δοθεί το βήμα σε επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού για την προβολή των υπηρεσιών τους και των προορισμών τους στη ρουμανική αγορά, η οποία εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός από τη ΔΕΘ-Helexpo και τον ΕΟΤ, συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ΔΕΘ-Helexpo θα παρουσιάσει το δυναμικό τουριστικό της «δίδυμο» Philoxenia και Hotelia, που θα διοργανωθεί από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου του 2015 και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Παράλληλα, ο εθνικός εκθεσιακός φορέας θα προβάλλει τις συνεδριακές του υποδομές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δίνοντας έμφαση στον συνεδριακό τουρισμό.

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της Ελλάδας, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο διαγωνισμός φιλιού των Παξών και η γαστρονομική παρουσίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η TTR είναι η μεγαλύτερη έκθεση της Ρουμανίας στον κλάδο του τουρισμού, διοργανώνεται  από την ROMEXPO δύο φορές το χρόνο και συγκεντρώνει μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις από τη Ρουμανία και όλο τον κόσμο. Η τελευταία της ανοιξιάτικη διοργάνωση, τον Μάρτιο του 2014, φιλοξένησε 280 εταιρείες από 23 χώρες και κατέγραψε ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών. Πάνω από 30.000 άτομα που ενδιαφέρονται για ταξίδια και προσφορές διακοπών επισκέφτηκαν την έκθεση, η οποία αναπτύχθηκε σε έξι περίπτερα, καταλαμβάνοντας εκθεσιακό χώρο 16.000 τ.μ.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν τουριστικοί προορισμοί τόσο από τη Ρουμανία όσο και από το εξωτερικό, όπως επίσης και όλες οι μορφές τουρισμού: επιχειρηματικός, πολιτιστικός, αγροτικός, spa και θεραπεία, κρουαζιέρες, ταξίδια περιπέτειας και προσκυνήματα.