Skip to main content

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν στη Θεσσαλονίκη τα Bίκος Street Relays

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και έλαβαν μέρος στους πιο πρωτοποριακούς αγώνες σκυταλοδρομίας

Τα Βίκος Street Relays υποδέχθηκαν επίσημα το φθινόπωρο σε μια εντυπωσιακή διοργάνωση στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, όπου έλαβαν μέρος οι πιο αγαπητοί αγώνες σκυταλοδρομίας με βασικό τους σύνθημα «Mόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά».

Η διοργάνωση έγινε από τον αθλητικό σύλλογο «Ερμής 1877» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου 4x2500μ. και 2x5000μ. Επιπλέον, είχαν σχεδιαστεί ειδικές διαδρομές για τα Kids Relays, με κατηγορίες: 4x50μ (παιδιά ηλικίας 6-10) και 4x100μ (παιδιά ηλικίας 11-12) και αποτέλεσε την έκτη στάση των Βίκος Street Relays για το 2016.

Την εκκίνηση των αγώνων έκανε ο πρεσβευτής της ΒΙΚΟΣ running team Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς. Οι αγώνες είχαν και αυτή τη φορά φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενισχύοντας το έργο του Δημοτικού Ιδρύματος-Βρεφοκομείου Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός».

Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στη Νέα Παραλία και έλαβαν μέρος στους πιο πρωτοποριακούς αγώνες σκυταλοδρομίας που φέτος διανύουν τον τρίτο χρόνο τους και αποτελούν σημείο συνάντησης, άθλησης και προσφοράς. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των 20 αθλητών του ΣΕΕΔΑ, του συλλόγου που εκπροσωπεί εξαιρετικούς και διακεκριμένους αθλητές. Team leader της ομάδας του ΣΕΕΔΑ ήταν ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα Tornado.

Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υποστηρίζει έμπρακτα τα αθλητικά δρώμενα και μεταφέρει τη σκυτάλη από πόλη σε πόλη και από χέρι σε χέρι, σχηματίζοντας ένα τεράστιο ανθρώπινο κλοιό. Ο θεσμός των Βίκος Street Relays αποτελεί σημείο συνάντησης για χιλιάδες συμμετέχοντες ανά την Ελλάδα, μικρούς και μεγάλους, δίνοντας ραντεβού κάθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις και πάντα με το ίδιο σύνθημα.«Μόνος σου πηγαίνεις γρήγορα, αλλά όλοι μαζί φθάνουμε πιο μακριά».

Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays προβάλει το μήνυμα του αθλητισμού, της ισότητας και παράλληλα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ομαδικής συνεργασίας, αρχές που προέρχονται από τη φιλοσοφία της ΒΙΚΟΣ Α.Ε..