Skip to main content

Για το χρέος και την αξιολόγηση συζήτησαν Δραγασάκης-Πρέσβης ΗΠΑ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξέφρασε την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος .

Συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πιάτ, είχε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενόψει της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση από την αντιπροεδρία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Θεσμούς, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του Προγράμματος, όπως και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης για ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος και δρομολόγηση των μέτρων που αφορούν στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την έξοδο στις αγορές το 2017.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι σε συνδυασμό με τη ρύθμιση του χρέους προτεραιότητες της Κυβέρνησης αποτελούν η ανάπτυξη της οικονομίας.