Skip to main content

Με διάρκεια η επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για την 82η ΔΕΘ

Η φετινή Διεθνής Έκθεση θα είναι η πρώτη από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Εντείνονται οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το α' δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αλλά και για το επόμενο περιφερειακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις 20 και 21 του ίδιου μήνα.  

Από κυβερνητικές πηγές τονίστηκε ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η πρώτη από τότε που άρχισε να λειτουργεί το γραφείο του πρωθυπουργού στην πόλη και ότι κυβέρνηση έχει να επιδείξει σημαντικό έργο και μάλιστα σε χρονίζοντα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (απόδοση στρατοπέδων στους πολίτες, ΟΑΣΘ, Μετρό κ.α.).

Ο πρωθυπουργός δεν θα παραμείνει στην πόλη μόνο για ένα 48ωρο, όπως συνηθίζουν οι πρωθυπουργοί. Αντιθέτως, αναμένεται να μείνει για μία εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, εν όψει του περιφερειακού συνεδρίου Κρήτης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, εκεί θα βρίσκεται αύριο ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως επίσης και σύσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Είχε προηγηθεί συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.