Skip to main content

Για σύνταξη ακόμα και 360 ευρώ προειδοποιεί ο Μητρόπουλος

Το τελικό ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από το μέγεθος του πραγματικού εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας, υποστήριξε ο Αλέξης Μητρόπουλος

Ταφόπλακα για το ασφαλιστικό χαρακτηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος το νέο Μνημόνιο, τονίζοντας πως η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται αναλόγως των περιουσιακών στοιχείων και όχι από το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης.

«Η ρήτρα Αυστραλίας είναι ένας αυτόματος συνταξιοδοτικός κόφτης, προκρούστης, που ανεξάρτητα τι έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος για να πάρει τη σύνταξη στο τέλος, και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της σύνταξης, δεν θα παίρνει ολόκληρη τη σύνταξη αλλά το τελικό ποσό θα εξαρτάται από το μέγεθος του πραγματικού εισοδήματος και της πραγματικής περιουσίας, όχι της ονομαστικής, όπως λέει δυστυχώς η ακραία ρύθμιση που έχει ψηφισθεί», υποστήριξε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το «μοντέλο Αυστραλία», αυτοί που έχουν περιουσία λαμβάνουν το συνταξιοδοτικό επίδομα, ενώ αν δικαιούνται κάτι παραπάνω, το παίρνουν βάσει της περιουσίας τους.
 
Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως «μέσα στο τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνεται ως κεντρική ιδέα, τη διάσωση του ασφαλιστικού, να μην την αναδεχτούν οι δανειστές και οι κυβερνήσεις που το κατέστρεψαν, αλλά οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι», επισημαίνοντας ότι «η σύνταξη μπορεί να φτάσει ακόμα στα 360 ευρώ».