Skip to main content

Μπουτάρης: Ανάρμοστη η συμπεριφορά Τζιτζικώστα για την Α' προβλήτα ΟΛΘ

Διμέτωπη επίθεση από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κατά του περιφερειάρχη και του ΔΣ του ΟΛΘ για το θέμα της παραχώρησης του πρώτου προβλήτα.

Απασφάλισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ για το θέμα του πρώτου προβλήτα του λιμανιού.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον κ. Τζιτζικώστα για ανάρμοστη συμπεριφορά και το Δ.Σ. του ΟΛΘ συμβούλιο άσχετων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη σύσκεψη το περασμένο Σάββατο των φορέων με τον πρωθυπουργό και στα είπε ο κ. Τζιτζικώστας. «Είναι τελείως ανάρμοστη η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη, υπέπεσε σε δύο ατοπήματα, το πρώτο είναι η δήλωσή του ότι η α΄ προβλήτα, η οποία, μετά από προσπάθειες, έχει εξαιρεθεί πλήρως από την παραχώρηση. Είναι και αδιάβαστος για τις διαδικασίες. Είπε ο κ. Τζιτζικώστας ότι θέλει να εκχωρηθεί η α΄ προβλήτα στον παραχωρησιούχο για δημόσια χρήση. Τι υπονοεί, ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης έτσι αόριστα θα συζητά με τον παραχωρησιούχο εάν θα μπεί ή να βγει στο λιμάνι και εάν θα πληρώνει ή όχι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, «η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού δημοσιευφθεί η προκήρυξη, οι επενδυτές θα κάνουν τις παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα βγει η τελική προκήρυξη. Αφού γίνει αυτό, τότε τα κομμάτια που έχουν εξαιρεθεί θα παραχωρηθούν εκεί που πρέπει. Αυτά για να ησυχάσει και η αντιπολίτευση που αγωνιά. Είναι καλύτερα πρώτα να διαβάζετε και μετά να λέτε διάφορες σαχλαμάρες».

Αναφερόμενος στο «δεύτερο ατόπημα» του ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε για σφετερισμό τον κ. Τζιτζικώστα σχετικά με την πρόταση που έχει κάνει ο δήμαρχος για τη σύνδεση του Αξιού με τον Δούναβη. «Δυστυχώς ο κ. Τζιτζικώστας σφετερίστηκε την ιδέα, αλλά ο πρόεδρος ο κ. Αβραμόπουλος (ο οποίος ήταν στη σύσκεψη) τον έβαλε στη θέση του, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός το είπε ήδη στον Γιούνκερ. Είχα πει τότε στον πρωθυπουργό βάλτο στο τραπέζι, αφορά όλη την Ευρώπη και ο Τσίπρας που δεν είναι χαζός το είπε», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας πως «το κακό έχει παραγίνει με αυτή την ιστορία».  

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στη στάση του Δ.Σ. του ΟΛΘ αναφορικά με το θέμα της παραχώρησης της α΄ προβλήτας, για το οποίο δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος. «Παρόλου που είναι διορισμένοι και δεν έχουν κανένα λόγο να συζητάνε για το μέλλον του προβλήτα, αφού ο καινούργιος ιδιοκτήτες, δεν πρόκειται να κρατήσει ένα διορισμένο συμβούλιο από άσχετους ανθρώπους». «Γιατί μη μου πείτει ότι είναι σχετικοί, που είναι κάτι αποτυχημένοι πολιτευτές και κάτι άλλοι δικηγόροι, που είναι μέλοι του ΔΣ», ανέφερε.