Skip to main content

Για ψευτοδιλήμματα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Για ψευτοδιλήμματα και ψέματα κατήγγειλε την κυβέρνηση ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος από τα Τρίκαλα υποσχέθηκε επιδότηση 2% για δέκα χρόνια του στεγαστικού επιτοκίου.
Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Αντ. Σαμαράς, λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της ΝΔ από τα Τρίκαλα όπου περιοδεύει, έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα και ψέματα. «Σε ώρες μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα. Τα ψευτοδιλήμματα τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να βάλει τις επόμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό» είπε από το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρικκαίων, Μιχάλη Ταμήλου.

«Ο κόσμος χρειάζεται τη γνώση του τι συμβαίνει, τη γνώση το ποιος μας έφερε εδώ και τη γνώση κυρίως, το ποιος μπορεί να μας βγάλει από αυτό το τέλμα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς. Εμείς αγωνιζόμαστε με ένα πρόγραμμα κοστολογημένο και αληθινό σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αγωνιζόμαστε με πρόγραμμα για την αλήθεια, και για το πώς θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Ο κ. Παπανδρέου, αγωνίζεται με το ψέμα, με την παραπληροφόρηση και προσπαθεί να βάλει ψευτοδιλήμματα. Επαναλαμβάνω ότι αυτά τα ψευτοδιλήμματα θα πέσουν στο κενό».

«Βλέπουμε παντού κόσμο, μαγαζιά να κλείνουν, η ανεργία να μεγαλώνει, η ελπίδα να σβήνει για μια βιοτεχνία, για ένα νέο παιδί που είχε ένα δικό του όνειρο, για μια οικογένεια που βλέπει να μην μπορεί να προγραμματίσει ούτε καν για το σήμερα. Επομένως θέλω να είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Το απόγευμα θα βρίσκεται στην Καρδίτσα.

Επιδότηση του στεγαστικού επιτοκίου υπόσχεται ο Σαμαράς

Επιδότηση 2% για δέκα χρόνια του στεγαστικού επιτοκίου υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξης για έξοδο από την οικονομική κρίση κατά την επίσκεψή του στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. «Στο πρόγραμμα που θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα στον ελληνικό λαό για ανάκαμψη, γιατί πρώτα γίνεται η ανάκαμψη και μετά πάμε στην ανάπτυξη, είναι η επιδότηση 2% για δέκα χρόνια του στεγαστικού επιτοκίου» τόνισε σε ομιλία του.   

Αναλύοντας στη συνέχεια τι θα προσφέρει αυτή η προσπάθεια στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρώτον θα φέρει πίσω περισσότερα χρήματα στο κράτος, μέσα από τους φόρους και δεύτερον, ένα μέσο στεγαστικό δάνειο διαρκεί περίπου είκοσι χρόνια για την αποπληρωμή του». Στα δέκα πρώτα χρόνια δίνουμε, τόνισε, με ευθύνη κοστολογημένων υπολογισμών, την επιδότηση του 2%.

«Αυτό και μόνο θα μπορούσε να ξεκινήσει την αναπτέρωση του ηθικού της οικονομίας, η οποία αν αυτή τη στιγμή συνεχίσει την κατρακύλα, προβλέπω ότι θα στοιχίσει σε όλους ανεργία, χιλιάδες νέα παιδιά στους δρόμους» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν μέσα, υπάρχουν τρόποι, χωρίς το κράτος να έχει δημοσιονομική επιβάρυνση, που είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα, τις μέρες αυτές, που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε συγκράτηση των δαπανών».