Skip to main content

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η «Τάξη του Αύριο» από τη LEGO Education

Πρόκειται για εκπαιδευτήρια, είτε σε δημόσια, είτε σε ιδιωτικά σχολεία τα οποία παρέχουν στους μαθητές εκπαίδευση μέσω της αλληλεπίδρασης.

Τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τη δική τους «Τάξη του Αύριο», με τις αξίες, τις πρακτικές, αλλά και τα υλικά της LEGO Education, θα έχουν από εδώ και πέρα όσοι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, αλλά και γονείς) το επιθυμούν, καθώς η Eduk8* φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, το LEGO Innovation Studio.

Αυτό ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, στο Ολυμπιακό Μουσείο, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο LEGO Education Academy Certified Trainer, Πρόδρομος Μαρκόπουλος, το LEGO Education Innovation Studio βασίζεται στην προσέγγιση «Hand-on», εμπλέκοντας τους μαθητές ενεργά στην διαδικασία μάθησης.

Για τι πρόκειται

Ουσιαστικά πρόκειται για εκπαιδευτήρια, είτε σε δημόσια είτε σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία αποτελούν για την τοπική κοινωνία χώρο συνάντησης και δικτύωσης φέρνοντας σε επαφή σχολεία, δασκάλους, γονείς και εταιρίες, παρέχοντας στους μαθητές εκπαίδευση μέσω της αλληλεπίδρασης με τα πολυαγαπημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, o βασικός πυρήνας των εκπαιδευτικών προτάσεων επικεντρώνεται στην πλήρη υποστήριξη μαθημάτων πληροφορικής, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς υποστηρίζοντας το εθνικό πρόγραμμα σπουδών.



Τι περιλαμβάνει

- Τετραήμερη εκπαίδευση ανάλογα με τις ανάγκες του εκπαιδευτηρίου
- Υποστήριξη σε εκπαίδευση για δύο χρόνια
- Οδηγοί, πλάνα μαθήματος και προγράμματα σπουδών
- Συμφωνία υποστήριξης σε ότι αφορά το hardware και software ολόκληρου του πακέτου

Σημειώνεται ότι η συνολική τιμή του πακέτου διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα LEGO Innovation Studio και περιλαμβάνει εκτός από το hardware και το software που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτές και τις οδηγίες, τα πλάνα και την εκπαίδευση.

Ημερήσια σεμινάρια από την LEGO Education για εκπαιδευτικούς και μη

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Κωνσταντίνος Λίνδας, από τον Ιούνιο, η Eduk8 ξεκίνησε αποκλειστικά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα και  συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, την LEGO Education Academy η οποία προσφέρει σειρά σεμιναρίων, τα οποία έχουν ως στόχο την επαγγελματική επιμόρφωση εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας, αλλά και χρηστών οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν επαγγελματική ανάπτυξη με δεξιότητες του 21ου αιώνα στην εκπαίδευση.



Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια αφορούν σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας και φθάνουν μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπου και το αντικείμενο για το οποίο εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες είναι η ρομποτική.

Κάθε σεμινάριο είναι ημερήσιο, δίνει πιστοποίηση, διαρκεί συνολικά οκτώ ώρες και κοστίζει 160 ευρώ/άτομο, ενώ ο αριθμός των ατόμων σε κάθε τμήμα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 12 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Λίνδα, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ σεμινάρια της LEGO Education Academy και έχουν επιμορφωθεί και πιστοποιηθεί συνολικά 104 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ο επόμενος κύκλος σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην Αθήνα και τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

*Η Eduk8 ο αποκλειστικός και επίσημος αντιπρόσωπος της LEGO Education στην Ελλάδα.