Skip to main content

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το Hi-Tech EKO Mobility Rally (φωτο)

Το «Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διεξάγεται κάθε χρόνο και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων της FIA.

Εντυπωσίασαν τα 16 ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα συμμετέχουν στο 11ο Hi-Tech EKO Mobility Rally που διεξάγεται σήμερα και αύριο, για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ / ΕΚΕΤΑ).

«Το μήνυμα των εκδηλώσεων είναι"περισσότερη ηλεκτροκίνηση"», δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, Παντελής Καλογεράκος και εξήγησε ότι «ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και οι φορείς να την εντάξουν στην καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα πιο υγιές περιβάλλον, μία καλύτερη ποιότητα ζωής».

Τη διοργάνωση υποστηρίζει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ συμμετέχοντας με ένα υβριδικό και δύο ηλεκτρικά οχήματα.



Το «Πρωτάθλημα ακριβείας με καθαρά οχήματα» διεξάγεται κάθε χρόνο και συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αγώνων της FIA, ενώ φέτος μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει και ένα Tesla S 90 D. Ανάμεσα στα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, ρόλο πλοηγού έχει αναλάβει το Isuzu D Max, με τον σύγχρονο πετρελαιοκινητήρα 1900 κ.εκ.

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και είναι ένας αγώνας Regularity και όχι ταχύτητας γεγονός που σημαίνει ότι διεξάγεται στους δρόμους της πόλης με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, καθώς και οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, ενώ ισχύουν όλοι οι κανόνες του Κ.Ο.Κ.

Η άδεια του Δήμου Θεσσαλονίκης δόθηκε, προκειμένου το Δημαρχιακό Μέγαρο να στεγάσει το επιτελείο της εκδήλωσης. Ο αγώνας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών εταιριών που προσφέρουν στην αγορά μοντέλα μειωμένων ρύπων, μερικά των οποίων θα οδηγήσουν στον αγώνα εκπρόσωποι του αυτοκινητικού Τύπου.