Skip to main content

Μπουτάρης: Για προσωπικούς λόγους έλειπα από την παρέλαση

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ενημέρωσε για την απουσία του τόσο τον Μητροπολίτη Άνθιμο όσο και τον ΠτΔ - Κριτική από Καλαφάτη

Απάντηση σε όσους σχολίασαν αρνητικά την απουσία του από τη στρατιωτική παρέλαση έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά την παρουσία του στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι είχε σοβαρότατους οικογενειακούς λόγους. Μάλιστα, σημείωσε ότι ενημέρωσε για αυτό τόσο τον Μητροπολίτη Άνθιμο την παραμονή της 26ης Οκτωβρίου, όσο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Είχαμε στο πρόγραμμα να κατεβούμε από τον Άγιο Δημήτριο στο "Αβέρωφ" με τα πόδια γιατί ο Πρόεδρος ήθελε να δει την πόλη. Του ζήτησα συγγνώμη», συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης.

 

Καλαφάτης: Γιατί δεν ενημέρωσε τον λαό της Θεσσαλονίκης;

Λίγο αργότερα, στο θέμα επανήλθε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον λαό της Θεσσαλονίκης για την επικείμενη απουσία του.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία που ξεκίνησε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 με το «ΟΧΙ» και ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα στρατεύματα κατοχής. Ήμασταν σε όλες τις εκδηλώσεις. Δεν ήταν όμως όλοι εκεί», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Δήμαρχος ήταν απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης επικαλούμενος προσωπικούς οικογενειακούς λόγους. Το σέβομαι απολυτως. Παρά ταύτα το ερώτημα παραμένει: Γιατί δεν ενημέρωσε τον λαό της Θεσσαλονίκης; Το επικοινωνιακό του επιτελείο ήταν σε διακοπές; Εκπρόσωποι δικοί του παρίσταντο σε όλες τι εκδηλώσεις. Γιατί δεν ενημέρωσαν το κοινό της Θεσσαλονίκης; Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι αν υπάρχει κάτι προσωπικό να το ξεπεράσει».

»Όσοι πολιτικοί επιχειρούν είτε να ενοχοποιήσουν είτε να καπηλευτούν το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων κάνουν μεγάλο σφάλμα, διχάζουν αντί να ενώνουν την κοινωνία. Εγώ προσωπικά θα είμαι απέναντι σε αυτό».