Skip to main content

Για παράνομο πλουτισμό ελέγχεται πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ Β. Ελλάδας

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος πρώην στελέχους του ΣΔΟΕ στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ ο οποίος φέρεται ότι απέκτησε παράνομα περιουσιακά στοιχεία.

Ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε της διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τέλεσε το αδίκημα της "νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες" ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και επιθεωρητής Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων, στη Βόρεια Ελλάδα.

Προηγήθηκαν καταγγελίες για χρηματισμό του συγκεκριμένου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια ελέγχου διαπιστώθηκαν αποκλίσεις σε σχέση με τα νόμιμα εισοδήματα του καθώς κατείχε αδικαιολόγητα χρηματικό πόσο ύψους 550.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1999 - 2012. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, δεχόταν χρηματικά ποσά από 2000 ευρώ έως 15.000 ευρώ, σε καθημερινή βάση, από το 1999 έως το 2008.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικός και ο κ. Δημόπουλος ζητεί να διεξαχθεί συμπληρωματική, ενδελεχής έρευνα από την ίδια υπηρεσία για διακριβωθεί από που προέρχονται αυτά τα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί ποιοι κατέθεσαν τα παραπάνω ποσά και ποιες υποθέσεις χειρίστηκε ο ελεγχόμενος όταν ήταν ελεγκτής στα ΠΕΚ της Εφορίας, για να διασταυρωθεί αν έχουν σχέση οι καταθέσεις.

Επίσης, ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και επιθεωρητής των ΠΕΚ φέρεται να διαθέτει υπεράκτια (offshore) εταιρία με έδρα την Κύπρο και γι΄αυτό το λόγο, μέσω δικαστικής συνδρομής των κυπριακών αρχών, ζητήθηκε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του και στην μεγαλόνησο. Έρευνα θα γίνει και στους λογαριασμούς και τα "πόθεν έσχες"  συγγενικών του προσώπων.