Skip to main content

Για «έλλειψη πραγματισμού» κατηγορεί την Ελλάδα η πΓΔΜ

«Έλλειψη πραγματισμού» για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας, καταλόγισε στην ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Έλλειψη πραγματισμού» για την υπέρβαση της εκκρεμότητας της ονομασίας, καταλόγισε στην ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι.

«Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχουμε κοινή θέση πως το διμερές αυτό ελληνο-μακεδονικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, με τρόπο που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Ως κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας μπορούμε να κάνουμε μία σύγκριση μεταξύ της προηγούμενης και της νυν κυβέρνησης της Ελλάδας. Διαπιστώνουμε ότι η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας είναι διατεθειμένη για συναντήσεις, χειραψίες και φωτογραφήσεις, όμως, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε διαπιστώσει την ετοιμότητά της για ουσιαστική πραγματιστική προσέγγιση, ως τρόπο υπέρβασης του ζητήματος αυτού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, μετά τη συνάντησή του, στα Σκόπια, με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της πΓΔΜ και της Τουρκίας εκτίμησαν ότι οι πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών εξελίσσονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της Τουρκίας στην ευρωατλαντική προοπτική της πΓΔΜ. «Ο δρόμος για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ΕΕ πρέπει να είναι ανοιχτός και νομίζω ότι οι χώρες μας μπορούν να διαδραματίσουν, από κοινού, έναν ενεργό ρόλο ως μέλη της ΕΕ. Η επιτυχία της Μακεδονίας είναι και δική μας επιτυχία», ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε ακόμη με τον πρόεδρο της πΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Χθες, ο κ. Νταβούτογλου εγκαινίασε επίτιμο Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη Οχρίδα.