Skip to main content

Για «διπλωματική υποβάθμιση» κάνει λόγο η Μπακογιάννη

Ερώτηση με αντικείμενο την «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας», κατέθεσε η Ν. Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό έγιναν τους τελευταίους μήνες όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες, με τους Έλληνες
Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο την «γεωπολιτική απομόνωση της Ελλάδας» κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής απευθύνόμενη προς τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στη «δραματική υποβάθμιση» της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας.

Η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι στον τομέα αυτό έγιναν τους τελευταίους μήνες όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες, με τους Έλληνες διπλωμάτες να περιθωριοποιούνται διοικητικά, αφού άλλοι, αφανείς σύμβουλοι και παράγοντες, τους υποκαθιστούν στο ρόλο τους, αλλά και οικονομικά, αφού αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην υπηρεσία στο εξωτερικό μετά τις πρόσφατες περικοπές.

«Περιθωριοποιούνται επίσης», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη, αφού δεν αξιοποιείται η δουλειά τους σε βασικούς τομείς, «λόγω της απουσίας πολιτικής ηγεσίας, συμμετοχής και πολιτικής κατεύθυνσης».

Επίσης, η κα Μπακογιάννη ρώτησε τον πρωθυπουργό, τι προτίθεται να πράξει για την αντιμετώπιση καταστάσεων, όπως η προκλητική είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Τσεσμέ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και για την αντικειμενική ενημέρωση του λαού. Τέλος, ρώτησε τον πρωθυπουργό, πώς θα αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα που αναφύεται με την εντεινόμενη δυσφήμιση της χώρας ως «απομονωμένης» και «καταρρέουσας», πρόβλημα που δεν έλυσε η «προσωπική και άνευ δραστηριότητας του στα διεθνή fora».