Skip to main content

Για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό ο ΠΑΟΚ, 3-1 τον Πανιώνιο (video)

Ο Δικέφαλος κέρδισε στο ρελαντί τον Ιστορικό, στην άδεια Τούμπα, και περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού ΑΕΚ - ΑΕΛ για να διεκδικήσει τα σκήπτρα του

Τη νίκη - πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος με 3-1 επί του Πανιωνιου κατέκτησε ο ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα.

Ο Δικέφαλος, που αγωνίστηκε για 9η φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις κεκλεισμένων των θυρών, δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Ιστορικό και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο αγώνα της 12ης Μαΐου, περιμένοντας να μάθει κόντρα σε ποια εκ των ΑΕΚ ή ΑΕΛ θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι ασπρόμαυροι συμπλήρωσαν σήμερα 9 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον θεσμό παίρνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό για 19η φορά στην ιστορία τους ενώ μάλιστα αν ο τελικός πραγματοποιηθεί εν τέλει στο ΟΑΚΑ τότε αυτή θα είναι η 15η φορά που η ομάδα θα αγωνιστεί στην Αθήνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν μετά από σουτ του Σάχοβ και κόντρα της μπάλας στον Μπανανά, ο Κότνικ απέκρουσε εξ επαφής.

Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να επιτίθενται με στόχο ένα γκολ και στο 15΄έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν όταν από τα δεξιά ο Λημνιός πάσαρε στον Κουλούρη και ο τελευταίος σούταρε δυνατά στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κότνικ. Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας ήταν πρωταγωνιστής και στο 17΄όταν Σάχοβ και Πέλκας συνδυάστηκαν όμορφα και ο τελευταίος πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά ο πορτιέρε του Πανιωνίου έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε στο 21΄όταν ο Πέλκας από τα δεξιά εκτέλεσε κόρνερ και ο Κουλούρης -παρά το μαρκάρισμα του Μακρύλλου- έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο καταγράφηκε στο 28΄όταν ο Μπραχίμι σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 32΄ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία όταν ο Μαουρίσιο εξαπέλυσε οβίδα έξω από την περιοχή αλλά ο Κότνικ εκτινάχθηκε και με το ένα χέρι απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.

Από τη μεριά του, ο Ιστορικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση -μόλις στη 2η του καλή ευκαιρία- όταν στο 35΄ο Οικονομίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Βαρέλα έχασε το μαρκάρισμα του Μασούρα και ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη. Η επιμονή των φιλοξενουμένων ανταμείφθηκε και στο 41΄κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν σε εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε από τον Κόρμπο στον Μασούρα που εξαπέλυσε δυνατό διαγώνιο σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 1-1.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ όταν στο 47΄ο Μάτος από τα δεξιά γύρισε την μπάλα στον αμαρκάριστο Λημνιό και αυτός πλάσαρε αμέσως με τη μπάλα να φεύγει παράλληλα από το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Στο 50' ο Λημνιός ήταν αυτός που έγινε πασέρ δίνοντας την μπάλα ωραία στον ερχόμενο ως τρέϊλερ, Πέλκα που πλάσαρε στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Με μία ώρα αγώνα συμπληρωμένη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του βάζοντας στο παιχνίδι τους Κάμπος-Πρίγιοβιτς αντί των Λημνιού-Κουλούρη. Μάλιστα ο νεαρός επιθετικός του Δικεφάλου, πριν την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο έχασε σημαντική ευκαιρία να σκοράρει ξανά όταν επωφελήθηκε από το λάθος διώξιμο του Μπανανά και σούταρε δυνατά αλλά ο Κότνικ απέκρουσε σώζοντας την εστία του.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 68' όταν ο Κάμπος έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και έσπασε τη μπάλα προς τον Πέλκα με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να πλασάρει ωραία στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ κάνοντας έτσι το 2-1.

Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους κυανέρυθρους καθώς στο 70' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μακρύλλος αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Δικέφαλος έχασε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Μάτος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε με το αριστερό αλλά ο Κότνικ για μία ακόμη φορά απέκρουσε τη μπάλα.

Το κερασάκι στην τούρτα... τελικού ήρθε στο 80' όταν ο Μάτος έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή και ανετράπη από τον Μπανανά με τον διαιτητή Σέζο να δίνει πέναλτι και τον Πρίγιοβιτς να το εκτελεί εύστοχα πετυχαίνοντας έτσι το τελικό 3-1.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης και εδώ την παρακάμερα του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο (Κάνιας 76΄), Βαρέλα, Αζεβέδο, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λημνιός (Κάμπος 60'), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 61΄).

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς (Πινιώτης 46΄), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Μασούρας (Σπιριντόνοβιτς 63΄), Μπραχίμι (Νόβακ 75΄), Οικονομίδης, Γεσίλ.