Skip to main content

Για αύριο διεκόπη η δίκη για την απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά

Για αύριο το πρωί διακόπηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 11 άτομα.
Για αύριο το πρωί διακόπηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο συνηγόρου υπεράσπισης η δίκη για την υπόθεση της απαγωγής του Γιώργου Μυλωνά, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απαγωγής Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος καταζητείται από τις διωκτικές αρχές.

Η διαδικασία ξεκίνησε αργά το μεσημέρι -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Μετά την εκφώνηση των συνολικά 68 μαρτύρων κατηγορητηρίου και της υποβολής των αιτημάτων της πολιτικής αγωγής, το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων για διακοπή της διαδικασίας.

Έτσι η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει -επί της ουσίας- αύριο, στις 9.30 το πρωί, με την κατάθεση του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 11 άτομα που θα δικαστούν -κατά περίπτωση- για 7 κακουργήματα και 17 πλημμελήματα.

Σύμφωνα με το υπ΄ αριθμόν 1078/09 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ως βασικοί πρωταγωνιστές της απαγωγής του βιομηχάνου, που έγινε τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούνται οι Βασίλης Παλαιοκώστας, Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης, Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Ασημάκης Λαζαρίδης.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο οποίος μέσα από τις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείτο την επίμαχη περίοδο, φέρεται να συμμετείχε στην απαγωγή.

Εξάλλου, για πλημμελήματα κατηγορούνται συνολικά πέντε συγγενικά πρόσωπα των Γ. Χαραλαμπίδη και Ασ. Λαζαρίδη, ενώ ο φυγόδικος Γιώργος Πετρακάκος διώκεται για διάφορες κλοπές που διέπραξε με τον Β. Παλαιοκώστα.

Με το ίδιο βούλευμα συσχετίστηκαν δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και μία απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή που κατηγορείται ότι διέπραξε στη Θεσσαλονίκη ο 43χρονος διαβόητος δραπέτης μαζί με άλλα μέλη του λεγόμενου «σκληρού πυρήνα» των απαγωγέων του Γ. Μυλωνά.

Να σημειωθεί ότι η ομηρία του τέως προέδρου του ΣΒΒΕ διήρκεσε 15 ημέρες, οπότε αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή λύτρων ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν -έως στιγμής- τα μισά.