Skip to main content

Για ακόμα 24 ώρες τα προληπτικά μέτρα για την πυρκαγιά στην Ξάνθη

Νέα απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αύριο. Δείτε ποια είναι τα μέτρα προφύλαξης.

Για ακόμα εικοσιτέσσερις ώρες παρατείνονται τα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που είχαν εφαρμοστεί από προχθές σε περιοχές της Ξάνθης, μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στη βιομηχανία κατασκευής μπαταριών Sunlight, στο Νέο Όλβιο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης, υπέγραψε τη νέα απόφαση για να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς, επίσης και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, για αύριο Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στους οικισμούς Νέο Ολβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Τα προληπτικά, προστατευτικά μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων μετρήσεων, για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται να γίνουν γνωστά το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.

Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:
- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).
- Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.
- Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.