Skip to main content

ΓΓ του ΟΗΕ: Αναπόφεκτος ο συμβιβασμός για το Κυπριακό

Αισιόδοξος για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Αισιόδοξος για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό παρουσιάζεται ο γενικός γραμματέας του  ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για το Κυπριακό.

«Οι ηγέτες  πρέπει να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο, καθώς το ευρύ περίγραμμα και οι καθιερωμένες παράμετροι της λύσης είναι καλά γνωστές και αναπτυγμένες από τις πλευρές.Ο συμβιβασμός είναι αναπόφεκτος», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ο γγ του ΟΗΕ δεν αναφέρει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αλλά κάνει λόγο για «λογικό χρονικό πλαίσιο» και για «μοναδική ευκαιρία». Ζητά την αξιοποίηση και την «επιτάχυνση του μομέντουμ» των συνομιλιών, ενώ χαρακτηρίζει «αποφασιστικούς» τους επόμενους μήνες, καλώντας τους δυο ηγέτες να «αδράξουν την ευκαιρία».

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να βοηθούν και να διευκολύνουν την διαδικασία και ότι «παραμένει έτοιμος να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια, όταν και τα δυο μέρη του το ζητήσουν».