Skip to main content

ΓΓΑ για Ποσειδώνιο: Θα παραδώσουμε ένα υπερσύγχρονο κολυμβητήριο

Σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε - Τα έργα παραμένουν στάσιμα από τον Οκτώβριο

Οι εργασίες στο Ποσειδώνιο θα συνεχιστούν με στόχο την όσο τον δυνατόν συντομότερη παράδοση του έργου στην αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Παράλληλα, κάνει λόγο για κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε, ενώ, όπως τονίζει, η απάντηση θα δοθεί με την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα έχουν σταματήσει από τον περαμένο Οκτώβριο, θέμα το οποίο είχε αναδείξει η Voria.gr (δείτε αναλυτικότερα εδώ και εδώ), ενώ ανοιχτή επιστολή κοινοποίησαν και Σύλλογοι Υγρού Στίβου, εκφράζοντας την οργή τους (δείτε εδώ).

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

Διευκρινίζεται ότι οι εργασίες στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης είχαν σταματήσει γιατί προέκυψαν κάποια τεχνικά ζητήματα, σημαντικά για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων που δόθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οι εργασίες θα συνεχιστούν με στόχο την όσο τον δυνατόν συντομότερη παράδοση του έργου στην αθλούμενη νεολαία της Θεσσαλονίκης, για την οποία η πολιτική ηγεσία οφείλει να εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβασή της στην αθλητική εγκατάσταση.

Σχετικά με όσα διαδίδονται από κέντρα που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα που προέκυψε, η απάντηση θα δοθεί με την ολοκλήρωση ενός υπερσύγχρονου κολυμβητηρίου απόλυτα σύμφωνου με τις διεθνείς πλέον προδιαγραφές σε κάθε επίπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση που είχε μείνει χωρίς την αναγκαία συντήρηση επί σειρά δεκαετιών.

Σημειώνεται ότι έχουν αποσταλεί και επιστολές Συλλόγων της Θεσσαλονίκης που δραστηριοποιούνται στον υγρό στίβο, όπως ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής, ο Α.Σ.  Άρης και ο Α.Π.Σ.. Οξυγόνο, με τις οποίες δηλώνουν κατηγορηματικά πως ουδέποτε έχουν διαμαρτυρηθεί - όπως εμφανίστηκε σε μερίδα δημοσιευμάτων- σχετικά με την πορεία των έργων στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο.

Οι επιστολές βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.