Skip to main content

Γευσιγνωσία... ελαιόλαδου στην αγορά Μοδιάνο - Ένα Master - Class με τον πρωταγωνιστή της ελληνικής γαστρονομίας

Παρουσιάστηκαν μερικά από τα κορυφαία προϊόντα ελαιοποίησης από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου

Την ευκαιρία να εντρυφήσει σε ένα από τα πολυτιμότερα προϊόντα της ελληνικής γης, τις ελιές και το ελαιόλαδο είχε το κοινό της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο στην Αγορά Μοδιάνο.

Σε ένα ιδιαίτερο Master Class που διοργανώθηκε από το Chef Stories σε συνεργασία με τον Όμιλο FAIS, παρουσιάστηκαν μερικά από τα κορυφαία προϊόντα ελαιοποίησης από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 2ο όροφο της αγοράς.

Image

Το κοινό καθοδήγησαν ο  Οδυσσέας Βλαχάβας, σύμβουλος ελαιοποίησης και γευσιγνώστης ελαιολάδου, και η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories.

Όσοι παραβρέθηκαν γευτήκαν μοναδικά extra παρθένα ελαιόλαδα, γνώρισαν τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής και της γεύσης τους από τους παραγωγούς και έμαθαν να διαχωρίζουν εμβληματικές ποικιλίες ελιάς που ξεχωρίζουν εντός και εκτός συνόρων.

Στο masterclass δοκιμάστηκαν:

7 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, την Λέσβο, την Μάκρη, την Μεσσηνία, τα Χανιά και την Σητεία, 1 άρτυμα ελαιολάδου από την Μεσσηνία:

Kyklopas, Αγουρέλαιο Σητεία, Σαπφώ, Thallon, Pamako, Stalia, The Governor και το Άρτυμα Green & Blu.

6 ελιές από διαφορετικές ποικιλίες και τρόπους επεξεργασίας από την Θάσο, την Χαλκιδική, την Μάκρη, την Λέσβο, την Αργολίδα και την Σητεία:

Κορονέικη Κρήτης, Κολοβή Λέσβου, Βυζαντινή Konos, Πράσινη Χαλκιδικής Χλιάπας, Θρούμπα Θάσου Βελουιτίνος, Μαύρη Δαμασκηνοελιά Family Farms.

Την γευσιγνωσία συνόδευσαν ψωμί αργής ωρίμανσης, παξιμάδια λαδιού Φούρνος Σουσαμλή και το ΠΟΠ λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα:

Olicatessen, Χρυσοπηγή, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου, Wise Greece και 72H Artisanal Bakehouse στην Αγορά Μοδιάνο