Skip to main content

Γεροβασίλη:Η συμφωνία με θεσμούς δεν προβλέπει περιορισμό συμβασιούχων

Οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ, δεν εμπίπτουν στον περιορισμό 1 προς 4, ανέφερε η υπουργός.

Στη διάψευση των πληροφοριών περί συμφωνίας με τους Θεσμούς για περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων, προχώρησε εκ νέου η Όλγα Γεροβασίλη από τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ο μέσος όρος του 2016 να μην ξεπεραστεί το 2017.

Η ίδια, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι από αυτό το μέσο όρο εξαιρούνται συμβασιούχοι που ασχολούνται με τις φυσικές καταστροφές και το προσφυγικό, συνεπώς κατέληξε: «υπάρχει περιθώριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να τους αυξήσουμε γιατί δεν θέλουμε τέτοιες θέσεις εργασίας», εννοώντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί τις μόνιμες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διαβεβαίωσε ότι οι επικείμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ, δεν εμπίπτουν στον περιορισμό 1 προς 4 – προσλήψεων αποχωρήσεων για το 2017, καθώς οι υπάλληλοι αυτοί πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.