Skip to main content

Γεροβασίλη: Τώρα γράφεται η σελίδα εξόδου από τα μνημόνια

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε η υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τη Βουλή ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωράει στην ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

«Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης διαψεύδεται για άλλη μια φορά το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ. Όπως διαψεύσθηκε με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Όπως διαψεύσθηκε με την «αριστερή παρένθεση», που ματαίως περιμένουν να κλείσει», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας απόψε στη Βουλή.

«Η ιστορία για το ποιες κυβερνήσεις και με ποιους συμμάχους εγκλώβισαν τη χώρα στην επιτροπεία έχει γραφτεί. Τώρα, γράφεται η σελίδα εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Και γράφεται από τη δική μας κυβέρνηση, με τον δικό μας σύμμαχο. Τον ελληνικό λαό», είπε η υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Προχωράμε αποφασιστικά στην υλοποίηση των δράσεων για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, ώστε μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχει δημιουργηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κινείται σε τρεις άξονες, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της δημόσιας διοίκησης με στόχο να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις που θα αλλάζουν το πρόσωπο του κράτους.
Ταυτόχρονα η υπουργός αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ.

«Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της ΝΔ ξεδίπλωσε το όραμά του για το Δημόσιο, λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να έχουμε καθαρίστριες, πως οι σχολικοί φύλακες δεν πρέπει να υπάρχουν, πως δεν χρειάζονται κάποιες από τις λειτουργίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πως όλα αυτά θα μπορούσαν να εκχωρηθούν σε ιδιωτικές εταιρείες», είπε η κ. Γεροβασίλη και επισήμανε ότι με τη σύναψη πέρυσι των ατομικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξοικονομήθηκαν 256.000 ευρώ σε σχέση με όσα κόστισε ο εργολάβος που είχε αναλάβει την καθαριότητα τον προηγούμενο χρόνο. «Έτσι γίνεται εξοικονόμηση στο Δημόσιο, όχι με ιδεοληψίες. Έτσι απελευθερώνονται πόροι και δεν αιχμαλωτίζονται οι εργαζόμενοι», ανέφερε στο σημείο αυτό η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας πως δημόσιος τομέας και ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ανταγωνιστές.

«Έχουμε την πολιτική βούληση να μεταρρυθμίσουμε το Δημόσιο, και δεν έχουμε εξαρτήσεις από τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα. Θα μειώσουμε το κόστος του Δημοσίου, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία, με τους εργαζομένους στη θέση τους. Γιατί, στο υποστελεχωμένο και γερασμένο σήμερα Δημόσιο, το υπερβάλλον κόστος προκύπτει και από την αναποτελεσματική του λειτουργία», είπε η υπουργός και κάλεσε τη ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της γιατί εκείνη είναι που διέλυσε το κράτος.