Skip to main content

Γεροβασίλη: Προτεραιότητά μας η προστασία των συντάξεων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δηλώνει αισιόδοξη ότι «ως το Πάσχα των Καθολικών θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση». Τον Μάρτιο ο διαγωνισμός για τα κανάλια.

Κατηγορηματική, ότι η προστασία των συντάξεων παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση, εμφανίζεται η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι «ως το Πάσχα των Καθολικών θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Κυριακάτικη kontranews, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως «ένα ζήτημα είναι να γεφυρωθούν οι διαφωνίες που εκφράζει η ευρωπαϊκή πλευρά με το ΔΝΤ, το οποίο έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στη συμφωνία. Κάτι που θα κρίνει ενδεχομένως και το ρόλο του Ταμείου μετά την ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων το Μάρτιο».

Στο σημείο αυτό, επισημαίνει ότι «με δεδομένο ότι από την πλευρά μας υλοποιούμε έγκαιρα τα μέτρα και τα στάδια της συμφωνίας, παραμένει η βάσιμη αισιοδοξία ότι ως το Πάσχα των Καθολικών θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχεται ότι η χώρα βιώνει «μία διπλή κρίση λόγω της κορύφωσης του προσφυγικού δράματος». Και ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα «δεν μπορεί προφανώς να δεσμευτεί για τις μονομερείς ενέργειες χωρών κρατών», επισημαίνοντας ότι «παίρνουν επικίνδυνο μονοπάτι όσοι κερδοσκοπούν πολιτικά στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Η κ. Γεροβασίλη, τέλος, προαναγγέλλει ότι το Μάρτιο δημοπρατούνται οι άδειες των καναλιών εθνικής εμβέλειας καθώς και ότι προχωράει με ταχείς ρυθμούς το νομικό πλαίσιο για την προστασία στο διαδίκτυο.