Skip to main content

Γεροβασίλη: Προσαρμογή στις νέες δυναμικές η συνταγματική αναθεώρηση

Το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο καθεστώς ποινικής ασυλίας του πολιτικού προσωπικού και την ανάγκη ενίσχυση του κύρους της βουλής

«Αξιολόγηση της ιστορικής διαδρομής» αποτελεί η αναθεώρηση του συντάγματος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε ημερίδα με τίτλο: «Δημοκρατία, δικαιώματα, διαφάνεια και δημόσιες πολιτικές στην τοπική αυτοδιοίκηση: Η πρόκληση της Συνταγματικής αναθεώρησης».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ημερίδα αυτή τελέστηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας και την οποία διοργάνωσε η περιφέρεια της Αττικής.

Μάλιστα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «η αναθεώρηση του συντάγματος αποτελεί μία ουσιαστική αξιολόγηση της ιστορικής διαδρομής του συστήματος σχέσεων και αξιών που διέπει το σύνολο της ατομικής, κοινωνικής και κοινωνικής ζωής, τις τελευταίες δεκαετίες. Επίσης, αποτελεί την αναγνώριση και προσαρμογή αυτού του συστήματος στις νέες τακτικές, τεχνολογικές και κοινωνικές δυναμικές».

«Σε μία τέτοια τη συνθετική πρωτοβουλία, όλα όσα μας ενώνουν είναι αρκετά», τόνισε η ίδια επισημαίνοντας ότι «αρκετές από τις προτεινόμενες αλλαγές είναι υπερώριμες και προκύπτουν από τη συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων και της κοινωνίας».

Εν συνεχεία, το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρθηκε στο καθεστώς της ποινικής ασυλίας του πολιτικού προσωπικού, την ανάγκη ενίσχυση του κύρους και της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας της βουλής και του κοινοβουλευτικού έργου, σε εποχή που «πρεσβευτές εξωθεσμικών κέντρων διατρανώνουν καινοφανείς και αντιδημοκρατικές θεωρίες».

«Σε αυτή την πραγματικότητα η δημοκρατία οφείλει να επιδείξει τις αρετές της με προώθηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας και την περαιτέρω θωράκιση ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» επεσήμανε.