Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ELDORADO ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 3Η ΦΟΡΑ

Η υπουργός αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς όπως είπε «υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες».

Δεν θα απαντήσει ο πρωθυπουργός σε τελεσίγραφα, ξεκαθάρισε η υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την απόφαση της Eldorado.  

Σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, ότι η κυβέρνηση κατανοεί τους εργαζόμενους της Eldorado, σημειώνοντας πως «δεν θέλουμε κανένας άνθρωπος να χάνει τη δουλειά του ειδικά με τις παρούσες συνθήκες στη χώρα».

«Η αγωνία μας είναι το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας όμως εκβιάζονται για 3η μάλιστα φορά με απόλυση από την εταιρεία που τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα. Η εταιρεία έστειλε τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και αυτό δεν είναι θεμιτός τρόπος απέναντι σε μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα κράτος της Ευρώπης. Η κυβέρνηση δεν απειλείται και ούτε εκβιάζεται από τέτοιους μηχανισμούς. Η υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα δημοσίου συμφέροντος και μάλιστα μακροπρόθεσμα» είπε η υπουργός.

«Κατανοώ την αγωνία και την απελπισία των εργαζομένων και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξέλιξη», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση θέλει, «όλες τις επενδύσεις και θέλουμε και αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Υπάρχουν πολλές επενδύσεις που προχώρησαν όπως της Cosco όπου επαναδιαπραγματευθήκαμε και το πλάνο προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά».

Αρνήθηκε να κάνει εκτίμηση για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς όπως είπε «υπάρχουν σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες».

«Ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει σε τελεσίγραφα και οφείλει να μην το κάνει. Όποιος θέλει να κάνει μία επένδυση δεν τηλεφωνεί στον πρωθυπουργό, υπάρχουν οι ανάλογες υπηρεσίες. Το πελατειακό μοντέλο που κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν να το ξεχάσουν. Εάν υπάρχει δυσκινησία στις διαδικασίες να βοηθήσουμε. Η χώρα για να έχει ασφαλές επενδυτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν χρειάζεται το παλιό ρουσφετολογικό μοντέλο. Είμαστε εδώ για κάθε σοβαρό μόνο επενδυτή» κατέληξε η υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ