Skip to main content

Γεροβασίλη: Ενάντια στην πελατειακή λογική στο Δημόσιο η κυβέρνηση

Εργαζόμαστε για μια αποδοτική, εύρυθμη, σύγχρονη, παραγωγική και αμερόληπτη δημόσια δομή, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

H πολιτική της κυβέρνησης για το δημόσιο αντιμάχεται την πελατειακή λογική δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας κατά την παρουσίαση από την κυβέρνηση της «Εθνικής Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» στο μουσείο Μπενάκη.

«Εργαζόμαστε για μια αποδοτική, εύρυθμη, σύγχρονη, παραγωγική και αμερόληπτη δημόσια δομή που να ανταποκρίνεται στο δημόσιο συμφέρον», τόνισε η κυρία Γεροβασίλη.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε ότι προωθείται μια δραστική μετεξέλιξη του Δημοσίου με την απλούστευση των διαδικασιών, μέσω της αφομοίωσης και λειτουργικής ενσωμάτωσης των παγκόσμιων αλλαγών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε, προωθείται η ενίσχυση της αποδοτικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω της βέλτιστης διαχείρισης, αξιοποίησης προσόντων και κατανομής του ανθρώπινου δυναμικού της Διοίκησης.

Οι προωθούμενες αλλαγές, όπως τόνισε, θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της Δημοκρατίας, μέσω της θεσμοθέτησης αξιοκρατίας στη στελέχωση, διαφάνειας στη λειτουργία και της επικαιροποίησης της σχέσης κράτους - πολίτη.