Skip to main content

Γεροβασίλη: Εμείς θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει χθες

Εμείς θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει χθες, για να μην υπάρχει μια μακρόσυρτη περίοδος που δημιουργεί αστάθεια, ανέφερε η υπουργός.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η τελευταία συνάντηση με τους θεσμούς, το βράδυ θα έχουμε μια καθαρή εικόνα αν τα κλιμάκια θα φύγουν και αν φύγουν πότε θα ξαναγυρίσουν, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real FM.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πρόοδος, «ωστόσο δεν υπάρχει η απόλυτη σύγκλιση ακόμη τουλάχιστον». Σημείωσε πάντως ότι «περιμένουμε να υπάρξει πρόοδος και σήμερα».

«Εκτιμώ ότι καθημερινά υπάρχουν συγκλίσεις, γιατί αναλύονται σε βάθος τα ζητήματα», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας όμως τις αποκλίσεις που υπάρχουν μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «εμείς θέλουμε η αξιολόγηση να κλείσει χθες, για να μην υπάρχει μια μακρόσυρτη περίοδος που δημιουργεί αστάθεια στην οικονομία».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, τονίζοντας ότι θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.

Ερωτηθείσα για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι δεν ξέρει τις πραγματικές του προθέσεις, αν θέλει, όπως είπε, να μείνει σε ένα πρόγραμμα με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.