Skip to main content

Γεροβασίλη: Εκτιμούμε τις δημοσκοπήσεις για να βελτιωθούμε

Η υπουργός διοικητικής Ανασυγκρότησης έκλεισε την διήμερη περιοδεία της στα Γρεβενά επισκεπτόμενη φορείς της περιοχής και το Χ.Κ Βασιλίτσας

«Εμείς παίρνουμε υπόψιν μας τις δημοσκοπήσεις για να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να βελτιώσουμε των δουλειά μας», δήλωσε η υπουργός διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους στα Γρεβενά για τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι σήμερα, αν και δεν έχουμε εκλογές, είναι άγνωστο το τι πραγματικά θα συνέβαινε σε μια κανονική εκλογική μάχη. Υπενθύμισε τις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, το δημοψήφισμα, αλλά και τις εκλογές του Μαΐου του 2012, όπου καταγράφηκαν μεγάλα ποσοστά απόκλισης από τις προβλέψεις των εταιριών σε σχέση με τα πραγματικά νούμερα που αποτυπώθηκαν στις κάλπες, «ούτως ώστε εάν ακούς γκάλοπ σήμερα να θεωρείς ότι είναι αξιόπιστο γεγονός».

Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι ένα πραγματικό εργαλείο, που όμως πολύ συχνά αντί να αποτυπώνει την κοινή γνώμη, προσφέρεται να διαμορφώνει την κοινή γνώμη» και αυτό είναι ένα μέρος της αποτυχίας των δημοσκοπικών δεδομένων τελευταία στην χώρα μας αλλά και αλλού.

Η υπουργός διοικητικής Ανασυγκρότησης κλείνοντας την διήμερη περιοδεία της στα Γρεβενά συνοδευόμενη από τον βουλευτή Γρεβενών Χρήστο Μπγιάλα και φορείς της περιοχής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας το οποίο ανήκει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ενημερώθηκε από πρόεδρο του κέντρου Θωμά Καραγιάννη για το μέγεθος του Χιονοδρομικού, τον αριθμό και το είδος των αναβατήρων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του από την έλλειψη του κατάλληλου προσωπικού. Ανέφερε μάλιστα ότι προσλαμβάνονται υπάλληλοι εποχιακής απασχόλησης με διαδικασία ΑΣΕΠ που διαθέτουν κοινωνικά κριτήρια αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, είτε λόγω ηλικίας η πλήρους άγνοιας των συνθηκών του βουνού, στις συνθήκες δουλειάς που απαιτείται στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού που φτάνουν ακόμη και στα 2300 μέτρα υψόμετρο, με τις καιρικές συνθήκες τις περισσότερες φορές να είναι πολύ δύσκολες.

Η Όλγα Γεροβασίλη περιηγήθηκε στις περισσότερες πίστες του χιονοδρομικού ανέβηκε στον Τριθέσιο αναβατήρα «Φίλιππος» και στην συνέχεια στον διθέσιο «Μ. Αλέξανδρος» φτάνοντας στα 2.300 μέτρα. Δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και το μέγεθος του χιονοδρομικού, τόνισε ότι στα θέματα που ετέθησαν και ειδικότερα αυτά των προσλήψεων θα υπάρξει πρόνοια λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής με απώτερο στόχο οι υπηρεσίες του Χιονοδρομικού να συνεχίσουν να προσφέρονται στους χιλιάδες επισκέπτες απρόσκοπτα και στο μέλλον.