Skip to main content

Γεροβασίλη: Εκκωφαντική σιωπή της ΑΔΕΔΥ απέναντι στο «όραμα» Μητσοτάκη

Η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Κριτική στην ΑΔΕΔΥ για τη στάση της απέναντι στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ασκεί ασκεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», ενώ κάνει λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» της απέναντι στο «νεοφιλελεύθερο "όραμα"» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η υπουργός, αντί να αναγνωριστεί η κυβερνητική μέριμνα να αποκαταστήσει σειρά αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης (όπως η σύνδεση αξιολόγησης με απολύσεις), οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ «επέλεξαν να δώσουν μια μάχη για ένα αδειανό πουκάμισο», καθώς διαβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κυρία Γεροβασίλη επικρίνει τον συνδικαλιστικό φορέα του Δημοσίου ότι την ίδια ώρα «επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή απέναντι στο νεοφιλελεύθερο "όραμα" του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ για την εκχώρηση δομών, λειτουργιών και υπηρεσιών σε ιδιώτες, την αποψίλωση δηλαδή του κοινωνικού κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του».    

Απαντώντας στις κατηγορίες για μαζικές προσλήψεις, η υπουργός υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα η δημόσια διοίκηση έχει πέσει θύμα των fake news «με μοναδικό σκοπό την απαξίωση του Δημοσίου», ενώ προσθέτει ότι ουδέποτε έλαβε απάντηση όταν επανειλημμένα προκαλεί δημόσια όποιον ισχυρίζεται ότι διενεργούνται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ να το καταγγείλει.