Skip to main content

Γερμανικό δημοσίευμα: «Θεσσαλονίκη, ένα όνειρο για τους ταξιδιώτες»

Πρόκειται για άρθρο του δημοσιογράφου Γιενς Χόφμαν, στο πλαίσιο press trip που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γερμανίας με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε σε γερμανικό σάιτ με τίτλο «Θεσσαλονίκη - Στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Πρόκειται για άρθρο από την επίσκεψη στην πόλη του έγκριτου δημοσιογράφου Jenns Hoffmann, στo πλαίσιo press trip που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Γερμανίας με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Αφού αναφέρει ότι πρόκειται για την αγαπημένη του πόλη στη Βόρεια Ελλάδα, κάνει μία σύντομη ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της, αναφέροντας ότι «η γενέτειρα του Αριστοτέλη, είναι ένα όνειρο για τους ταξιδιώτες, για τον πολιτισμό και την τέχνη της» και προσθέτει ότι στη Θεσσαλονίκη συναντά κανείς 300 ηλιόλουστες ημέρες το χρόνο. Παράλληλα, επαινεί τα κτήρια από την παλαιοχριστιανική και βυζαντινή περίοδο.

Ο αρθρογράφος εξαίρει την πολυπολιτισμικότητα της όλης. «Η Θεσσαλονίκη ήταν ανέκαθεν ένα χωνευτήρι εθνικότητες και πολιτισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Απομεινάρια αυτών των περασμένων εποχών μπορούν να βρεθούν σε κάθε γωνιά. Τείχη της πόλης, εκκλησίες, τζαμιά, μοναστήρια, αψίδες θριάμβου και πολλή ιστορία από τις διάφορες εποχές».

Δεν παραλείπει, φυσικά, να αναφερθεί και στη σύγχρονη εποχή, αναφέροντας ότι αποτελεί φοιτητική πόλη με νυχτερινή ζωή.

«Υπάρχουν πολλές καφετέριες και εστιατόρια, ταβέρνες και μια μεγάλη ποικιλία από μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ μουσικής και τέχνης. Ιδανικό για ψώνια και έντονη νυχτερινή ζωή», τονίζει, ενώ αναφέρει και την αγορά Μοδιάνο «με τα υπέροχα φρούτα, τα ψάρια, το κρέας και τα λαχανικά».

Τέλος, το άρθρο εκθειάζει τη Χαλκιδική. «Για τους λάτρεις της θάλασσας εξακολουθεί να υπάρχει σαν επιλογή η Χαλκιδική με τις φανταστικές παραλίες. Ο καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει εδώ.

(Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ)