Skip to main content

Γερμανία: Συνελήφθη 12χρονος που ήθελε να ανατινάξει υπαίθρια αγορά

Ο ύποπτος άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά, σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Εκρηκτικό μηχανισμό σε χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά προσπάθησε να πυροδοτήσει ένας 12χρονος Γερμανός, στην πόλη Λούντβιχσχάφεν της δυτικής Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Focus και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o έφηβος, ο οποίος έχει γεννηθεί στην πόλη αυτή το 2004, είναι βαθιά ριζοσπαστικοποιημένος και φέρεται να έχει στρατολογηθεί από μέλος του ΙΚ.

Ο ύποπτος άφησε στο έδαφος ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με καρφιά, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στις 26 Νοεμβρίου, αλλά ο μηχανισμός δεν εξερράγη λόγω προβλήματος του πυροκροτητή.

Επισκέπτης της αγοράς κάλεσε την αστυνομία όταν ανακάλυψε το σακίδιο στους χώρους της και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

Η αστυνομία ταυτοποίησε και συνέλαβε το αγόρι, το οποίο κρατείται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Focus, το οποίο προσθέτει ότι η ομοσπονδιακή εισαγγελία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Καλσρούη δεν ήταν διαθέσιμος να σχολιάσει.