Skip to main content

Γερμανία: Συλλήψεις μετά την εκκένωση συναυλιακού χώρου

Περίπου 90.000 άνθρωποι που επρόκειτο να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε καταυλισμούς έξω από το χώρο της συναυλίας.

Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησε η γερμανική αστυνομία στο κρατίδιο της Έσσης, στο πλαίσιο έρευνας για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλή σε ροκ συναυλία στη Νυρεμβέργη, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το υπαίθριο φεστιβάλ Rock am Ring διακόπηκε την Παρασκευή το βράδυ, την ημέρα που άρχισε, αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή. Περίπου 90.000 άνθρωποι που επρόκειτο να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σε καταυλισμούς έξω από το χώρο της συναυλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Welt, οι ύποπτοι εργάζονταν για μια εταιρεία που βοήθησε στη διοργάνωση του φεστιβάλ. Ένας από τους δύο φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.

Το τριήμερο φεστιβάλ επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Ο Ρότζερ Λέβεντς, υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτου, δήλωσε πως η απόφαση για το αν θα επιτραπεί η συνέχιση του φεστιβάλ θα ληφθεί σήμερα, ενώ συνέντευξη Τύπου για το θέμα είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας).