Skip to main content

Γερμανία: Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση οι πιλότοι της Lufthansa

Διήμερη απεργία ανακοίνωσαν οι πιλότοι του ομίλου της γερμανικής Lufthansa. Οι κινητοποιήσεις τους, μέχρι τώρα, κόστισαν 300 εκατ. στον αερομεταφορέα.

Nέα απεργιακή κινητοποίηση, διήμερη, αρχίζουν οι πιλότοι στον όμιλο της Lufthansa, καθώς συνεχίζεται η διένεξη με τη διοίκηση για το συνταξιοδοτικό και την αναδιάρθρωση του ομίλου. Η πρώτη ημέρα απεργίας θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και η δεύτερη, που θα γίνει και στη θυγατρική Germanwings, τις πτήσεις μεσαίων και μικρών αποστάσεων.

Το συνδικάτο Cockpit είχε εξαγγείλει τη Δευτέρα την κινητοποίηση για την Τρίτη, η οποία άρχισε στις 08:00 (ώρα Φρανκφούρτης). Στη συνέχεια, προχώρησε και στην κήρυξη δεύτερης ημέρας απεργίας για αύριο Τετάρτη, από 00:01 μέχρι στις 23:59.

Πρόκειται για την 13η απεργιακή κινητοποίηση στην εργασιακή μάχη.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως οι τελευταίες προσφορές που έκανε στο συνδικάτο περιείχαν ευρείς συμβιβασμούς.

Αντιθέτως, το συνδικάτο ανέφερε ότι οι προτάσεις της διοίκησης «μοιάζουν εκ πρώτης όψεως πολλά υποσχόμενες, όμως σε λεπτομερέστερη ανάλυση φαίνεται ότι είναι και πάλι χωρίς ουσία». Το Cockpit επιρρίπτει στην διοίκηση ότι επιδιώκει την αποδυνάμωσή του εντός του ομίλου με το σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Η Lufthansa έχει καταγράψει από τον περασμένο Απρίλιο ζημιές 300 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η τραγωδία με την συντριβή της πτήσης της Germanwings τον Μάρτιο είχε απλώς βάλει στον «πάγο» την ανοικτή εργασιακή διαμάχη στον όμιλο.