Skip to main content

Γερμανία: Πρόεδρος του SPD επανεξελέγη ο Μάρτιν Σουλτς

Στο συνέδριο του κόμματος αποφασίστηκε η έναρξη συνομιλιών «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες για νέο μεγάλο συνασπισμό.

Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη το βράδυ της Πέμπτης ο Μάρτιν Σουλτς μετά το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».

Οι 600 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες για νέο μεγάλο συνασπισμό. Οι πρώτες συναντήσεις θα μπορούσαν να διεξαχθούν ήδη την επόμενη εβδομάδα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σουλτς, στόχος των Σοσιαλδημοκρατών είναι μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη χωρίς την επιβολή πολιτικών λιτότητας αλλά με επενδυτικά προγράμματα.

«Τέσσερα επιπλέον χρόνια μιας γερμανικής πολιτικής τύπου Σόιμπλε δεν πρόκειται να τα αντέξει η ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του SPD.