Skip to main content

Γερμανία: Ο Μάρτιν Σουλτς επίσημα υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία

Οι θετικές γνώμες για τον Σουλτς τον Δεκέμβριο ανέρχονταν στο 57%, επίπεδο ίσο με εκείνο της δημοφιλίας της καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ.

Ο Μάρτιν Σουλτς είναι ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στην κούρσα για την καγκελαρία, για την οποία θα αναμετρηθεί με την συντηρητική Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ως τώρα έμεινε μακριά από τις πολιτικές διενέξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας, παραιτήθηκε από το αξίωμά του στις Βρυξέλλες στα μέσα του Ιανουαρίου και απολαμβάνει υψηλή δημοφιλία στο εσωτερικό της χώρας.

Τον Δεκέμβριο, λίγο μετά την ανακοίνωσή του ότι εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό του αξίωμα για να διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στη Γερμανία, οι θετικές γνώμες για τον Σουλτς ανέρχονταν στο 57%, επίπεδο ίσο με εκείνο της δημοφιλίας της καγκελαρίου.

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, ο ηγέτης του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος, προτείνοντας τον Σουλτς ως τον ιδανικότερο να αναλάβει την προσπάθεια να στερήσει από την Μέρκελ την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.