Skip to main content

Γερμανία: Νέα απεργία από τους αεροσυνοδούς της Lufthansa

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από διάφορες ομάδες εργαζομένων στον γερμανικό αερομεταφορέα Lufthansa. Τη σκυτάλη παίρνουν οι αεροσυνοδοί.

Το γερμανικό συνδικάτο αεροσυνοδών UFO απέρριψε την πρόταση της διοίκησης της Lufthansa για το συνταξιοδοτικό, λέγοντας πως πλέον καθίσταται «αναπόφευκτη» η απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή.

Ακόμη θεωρείται πάντως ανοικτό το θέμα, εάν γίνουν νέες συνομιλίες της τελευταίας στιγμής μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Το συνδικάτο έχει προαναγγείλει απεργία για την Παρασκευή εάν δεν βρεθεί κοινό έδαφος στις συνομιλίες.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου, Νικολέι Μπάουμπλις, ανέφερε το πρωί της Πέμπτης στο Reuters πως οι τελευταίες προτάσεις της διοίκησης «δεν περιέχουν αλλαγές» και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Η διαμάχη επικεντρώνεται στις παροχές για τη συνταξιοδότηση και η διοίκηση υποστηρίζει πως παρά την κερδοφορία της, δεν μπορεί να αυξήσει τις συνταξιοδοτικές παροχές. Το UFO έχει απειλήσει με απεργία μίας εβδομάδας από την Παρασκευή.

Η εργασιακή διαμάχη στον αεροπορικό κολοσσό κρατά σχεδόν τρία χρόνια, με τις ομάδες εργαζομένων που αντιδρούν -πιλότοι, πληρώματα, προσωπικό εδάφους- να παίρνουν η μία από την άλλη την σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων.