Skip to main content

Γερμανία: Ίδια και σαφής η θέση για τις πολεμικές επανορθώσεις

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων δεν έχει αλλάξει, ξεκαθάρισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνική διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει, ξεκαθάρισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Τόνισε ότι και από την συνέντευξη του Ομοσπονδιακού Προέδρου κ. Γκάουκ καθίσταται σαφές ότι η γερμανική Προεδρία συμμερίζεται απόλυτα την νομική αντίληψη που έχει εκφράσει η κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην συνεργασία των δυο χωρών.

«Η Γερμανία έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της για τα θύματα του Εθνικοσοσιαλισμού. Ειδικά αυτές τις μέρες, της 70ής επετείου από το τέλος του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Γερμανία παίρνει σοβαρά αυτή την ευθύνη. Σε αυτό το πνεύμα θελουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Ζάιμπερτ, για να σημειώσει ότι οι αδικίες δεν μπορούν να ακυρωθούν, «αλλά 70 χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και 35 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, θέλουμε να κοιτάζουμε απο κοινού το μέλλον (...) αλλά δεν θέλουμε να ξεχάσουμε το παρελθόν».