Skip to main content

Έναν Τυνήσιο αναζητούν για το μακελειό στο Βερολίνο

Η ταυτότητα του 24χρονου βρέθηκε μέσα στο μοιραίο φορτηγό της τρομοκρατικής επίθεσης - Οι αρχές συνέλαβαν έναν ακόμη ύποπτο.

Έναν 24χρονο Τυνήσιο, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε μέσα στο μοιραίο φορτηγό της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο, αναζητά ως ύποπτο η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με το Spiegel, το όνομα του Τυνήσιου είναι Anis A. και έχει γεννηθεί το 1992 στην Ταταουίν ενώ ο άνδρας θεωρείται ότι κυκλοφορεί με πολλά ονόματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ύποπτος έχει απασχολήσει ξανά την αστυνομία για πρόκληση σωματικών βλαβών το καλοκαίρι, αλλά διέφυγε της σύλληψης καθώς κρύβόταν όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Süddeutscher Zeitung" και των τηλεοπτικών δικτύων NDR και WDR ο Τυνήσιος φέρεται να έζησε στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και στο Βερολίνο ενώ είχε υποβάλει τον περασμένο Απρίλιο αίτημα για χορήγηση ασύλου.

Από την πλευρά του, ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας rbb μετέδωσε σήμερα ότι τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη ύποπτο σε σχέση με την επίθεση.

Οι γερμανικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων τη Δευτέρα το βράδυ.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως άφησαν ελεύθερο τον ύποπτο που είχαν συλλάβει καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία που να τον συνδέουν με την επίθεση.