Skip to main content

Γερμανία: Διατηρούν το προβάδισμά τους οι Χριστιανοδημοκράτες

Σταθερό το προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατών και άνοδος του ακροδεξιού «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) μία εβδομάδα πριν τις γερμανικές εκλογές.

Διατηρούν το προβάδισμά τους οι Χριστιανοδημοκράτες έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, μία εβδομάδα πριν τις γερμανικές εκλογές.

Τα δύο μεγάλα γερμανικά κόμματα, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/ CSU ) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχουν απώλειες, ενώ το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) άνοδο.

Έτσι το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/ CSU) είναι πλέον 36% (-1% σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) 22% (-2%), δηλαδή το χαμηλότερο το οποίο έχει καταγραφεί από την ανακήρυξη του Μάρτιν Σουλτς σε υποψήφιο καγκελάριο τον Ιανουάριο.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με ποσοστό 11% (+2%).

Ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με ποσοστό 9% (+1% αμφότερα ) και οι Πράσινοι (Die Gruenen) με 8% (αμετάβλητο).